Van der Steur: Ik zal mijn aanpak veranderen

Gepubliceerd op 8 april 2016 om 10:40

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft het zware debat overleefd en mag aanblijven.

Van der Steur: Ik zal mijn aanpak veranderen

Hij werd donderdag opnieuw op het matje geroepen over zijn rol in de zaak rond Ibrahim El Bakraoui. De zelfmoordterrorist kon op Schiphol gewoon verder lopen omdat de informatie over zijn uitzetting niet werd gezien. De VVD-minister belooft dat hij „zijn aanpak zichtbaar zal veranderen".

De minister werd passief en klungelig genoemd in de bestrijding van het terrorisme, maar kreeg toch nog een kans. Een motie van wantrouwen van de PVV kreeg steun van de SP, GroenLinks, de Partij voor de Dieren, de Groep Bontes/Van Klaveren, de Groep Kuzu/Öztürk en 50PLUS. Toch was dit niet voldoende voor een meerderheid. D66, CDA en ChristenUnie besloten Van der Steur nog een kans te geven.

ALERT EN ACTIEF
De hele Kamer wil dat Van der Steur zich pro-actief, alerter en assertiever opstelt. De minister zegde dat ook toe. Hij beloofde de Kamer dat zijn aanpak van het terrorisme ,,zichtbaar verandert''. De minister wilde echter niet spreken van fouten die zijn gemaakt. Wel had het op onderdelen beter en actiever gemoeten, stelde hij.

VIER KEER SORRY
Het is zeker niet voor het eerst dat Van der Steur zich moet verantwoorden. Sinds zijn aantreden in maart vorig jaar heeft hij namelijk al vier keer zijn excuses aangeboden. Zo raakte hij in opspraak over een foto van Volkert van der G., zei hij 'sorry' voor het onderzoek naar de Teevendeal, bood hij zijn excuses aan voor het vernietigende rapport over de fouten van de politie en het Openbaar Ministerie in de zaak van Bart van U. en betuigde hij spijt over zijn uitlatingen over de MH17-lezing van forensisch expert George Maat.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/ Door: Puck Roest Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.