Juf met hoofddoek: 'steeds meer verlangen naar God'

Gepubliceerd op 10 april 2016 om 15:41

Juf Fatima, de leerkracht die voor ophef zorgt op de openbare Gooische School door aanstaande maandag ineens met een hoofddoek in groep 7 te verschijnen, heeft in een mail aan de ouders uitgelegd waarom ze tot deze beslissing is gekomen.

Juf met hoofddoek: 'steeds meer verlangen naar God'

Enige tijd geleden heeft ze bij directie en bestuur bekend gemaakt dat ze al heel lang overweegt een hoofddoek te dragen. „Met de dag wordt het verlangen om dichter bij God te staan groter”, zo schrijft ze. ,,Het dragen van de hoofddoek zorgt ervoor dat ik dichter bij mij mijn geloof en bij God kom te staan.’’

'GERADICALISEERD'
Op Quotenet reageert een anonieme ouder van een van de leerlingen verbolgen op het besluit van de juf. „Fatima heeft dit dus niet overlegd. Het lijkt erop dat ze is geradicaliseerd. Op een schoolkamp sprak ze kinderen erop aan dat ze stil moesten zijn tijdens het eten. Volgens haar waren dat lessen uit de Koran. Kinderen die niet gehoorzaamden moesten voor straf een rondje lopen.”

Volgens de juf zelf zal de hoofddoek geen verandering in haar functioneren betekenen. „Ik blijf dezelfde juf Fatima, mijn kwaliteiten, persoonlijkheid, openheid en gedrevenheid worden hier niet minder op. Ik ben mijn hele leven al een praktiserende moslim. Ik probeer zoveel mogelijk volgens de vijf zuilen te leven en dat zal ik blijven proberen te doen met elke dag een stukje streven naar perfectie, zonder dat dit ten koste gaat van mijn persoonlijkheid.''

Fatima hoopt dat „er ruimte ontstaat voor openheid en nieuwsgierigheid en het stellen van vragen”.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/  Door: Metro Foto: Colourbox/ DailyMail

Reactie plaatsen

Reacties

H. Koning
8 jaar geleden

Dit is te zot voor woorden en dat n.b. op een openbare school. Dat die truttebol fundamentalistisch wordt is al erg genoeg, maar dat kinderen onder het eten moeten zwijgen tijdens een schoolkamp en anders gestraft worden omdat dat in het sprookjesboek koran staat, is een duidelijke reden om dat "mens" te ontslaan. Laat ze maar naar e.o.a. achterlijk moslimland emigreren, daar zijn er (te) veel van. Weg met die achterlijke religie van de haat.

gerard
8 jaar geleden

kun je het deze jonge dame kwalijk nemen, dat zij niet in de christelijke traditie ECHT is opgevoed en al zoekende terecht komt bij een ideologie, die zich voordoet als een religie, gesticht door een psychopaat, die maar drie dingen wilde: Macht, rijkdom en ongebreidelde sex.
En zijn naam was Mohammed.
In deze eindtijd, volgens de bijbel, ligt alles open.
Dus... zoek op YouTube en je kunt het vinden.