Ene na het andere pand in Amsterdam moet dicht

Gepubliceerd op 10 april 2016 om 15:51

Al 34 panden werden dit jaar door de gemeente Amsterdam wegens criminele activiteiten gesloten.

Ene na het andere pand in Amsterdam moet dicht

Amsterdam zit er bovenop als het om de bestrijding van criminaliteit gaat. Vorig jaar sloot de gemeente in totaal 89 panden nadat er verdachte omstandigheden waren geconstateerd, dit jaar staat de teller in drie maanden al op 34. Het gaat daarbij om horecagelegenheden, woningen met wietplantages en bedrijfspanden. De vorige maand sprong de sluiting van de Fayrouz Lounge aan de Amstelveenseweg in het oog, toen een hoofd voor het pand werd gevonden.

SLEUTELPLAATSEN
De sluitingen hebben alles te maken met de zogeheten sleutelplaatsenaanpak, een onderdeel van het bestrijden van ernstige criminaliteit door de gemeente. Daarnaast heeft Amsterdam de banden met politie en onder meer het Regionaal Inlichtingen en Expertise Centrum (RIEC) extra aangehaald.

Vorige week was het weer raak. Toen sloot de burgemeester afhaalrestaurant Cigkoftem aan de Jan Evertsenstraat. De eigenaar van het restaurant werd door de politie geobserveerd, toen zij de man heen en weer zagen lopen tussen zijn auto en een onbekend pand. Agenten hielden hem staande toen hij een aantal verkeersovertredingen had gemaakt. Bij controle van zijn auto werd onder de motorkap 200 gram cocaïne gevonden. Bij fouillering vond de politie nog eens 3000 euro.

DRIE MAANDEN DICHT
Op basis daarvan heeft de politie ook zijn restaurant gecontroleerd. Hoewel hier geen drugs werden aangetroffen, kon de politie wel stellen dat er verdovende middelen in het pand aanwezig waren geweest. Bij de man thuis werd vervolgens een vuurwapen gevonden. Die samenloop heeft ervoor gezorgd dat de burgemeester het afhaalrestaurant voor tenminste drie maanden sloot.

Lees het hele artikel op: http://www.metronieuws.nl/nieuws/amsterdam/2016/04/ene-na-het-andere-pand-in-amsterdam-moet-dicht

http://www.metronieuws.nl/nieuws/ Door: Metro Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.