Aan de directeur van Gooise School

Gepubliceerd op 12 april 2016 om 09:05

Zo moeilijk is het allemaal niet als een journalist je belt. Je geeft gewoon antwoord op vragen. Je toont je menselijkheid en je verschuilt je niet achter platitudes. Je bent toch zeker Mark Rutte niet?

61308aa59842c79a15a075b77a9e8256-1460387924-2.jpeg

Bovendien mag je best een mening hebben als een lerares van de een op de andere dag besluit met een hoofddoek voor de klas te gaan staan. Er zijn twee opties Mirjam: het besluit van juf Fatima Z’Bair toejuichen of afkeuren.

Ik belde je afgelopen vrijdag en bleef vriendelijk. Zelfs toen jij samen met je bestuur een politiek correct antwoord formuleerde naar ouders en pers. Dat maakte het alleen maar interessanter! Lekker amateuristisch hoor. En dat op een school waar het krioelt van BN’er ouders. Wat denk je dat er nu gaat gebeuren? Die BN’ers zullen gebeld worden; ze zullen een mening moeten geven waarbij ‘geen commentaar’ ook een mening is. Goed gedaan hoor Mirjam. Chapeau.

Waarom zou je niet zeggen dat je baalt van een juf met hoofddoek? Of juich je het toe? Ik heb je tig kansen gegeven om dat te doen, zowel telefonisch als schriftelijk. Weet je wat het is Mirjam? Ik baal van die hoofddoek. Ik kom uit een zogenaamd moslimgezin, waarbij het geloof geen enkele rol speelt.

Waarbij mijn ouders hun dochters met de paplepel hebben ingegoten niet onder te doen voor mannen, niet ondergeschikt te zijn aan mannen en dat een hoofddoek hét teken van de islam is, voor vrouwenonderdrukking.

Alleen onopgeleide mensen die kort gehouden worden, die hun hersenen niet ontwikkelen en die wijsgemaakt wordt dat ze als vrouw minder rechten dan een man hebben, dragen een hoofddoek.

Mijn ouders hebben hun leven gewijd om ons, hun drie dochters op te laten groeien in een land dat gelijkwaardigheid van meisjes nastreeft. En mensen zoals jij Mirjam, jullie verpesten mijn Nederland.

En niet alleen mijn Nederland maar het Nederland van alle vrouwen die menen niet onder te doen voor een man. Mensen zoals jij die geen standpunt innemen en alleen maar politiek correcte bullshit uitkramen, verpesten mijn Nederland waarin vrouwen gelijkwaardig zijn.

Er is niets mis met je uitspreken tegen een leerkracht die een hoofddoek draagt. Er is niets mis met wanhopig zwaaien met artikel 1 van de Grondwet waarin staat dat je geen poot hebt om op te staan als openbare school. Was je maar directeur van een christelijke school, daar is het gewoon verboden om een ander geloof dan het christelijke te verkondigen. Zég dat dan!

Mensen als jij Mirjam, maken dat ik ongelovige kaffer, god op mijn blote knieën dank geen kinderen te hebben. Ik overleef dit leven nog wel in redelijke vrijheid als vrouw. Maar ik heb medelijden met de ouders die dochters op jouw school hebben. Zij zullen nooit dezelfde vrijheid kennen die ik had toen ik opgroeide in Nederland. Maar jullie in het Gooi gun ik die gehoofddoekte juf van harte. EINDELIJK ook in jullie back yard.

http://www.metronieuws.nl/  Door: Ebru Umar Foto: Metro

Reactie plaatsen

Reacties

Rob van Es
8 jaar geleden

Beste Ebru,

Geweldig verwoord. Je geeft feilloos aan waarop deze beslissing van genoemde docente om een hoofddoek te gaan dragen, is gebaseerd, namelijk; jezelf door druk vanuit de islamitische gemeenschap onderschikt te maken aan de man en je geloofsovertuiging. Dat wil ze uitdragen naar de leerlingen.
Het is een groot voorrecht in ons land om vrij te zijn in je mening en gedachten en dat je als vrouw volledig gelijkwaardig bent aan de man. Door een hoofddoek te gaan dragen zegt ze eigenlijk: ik ben minderwaardig aan de man en dien me te onderwerpen. Wat een voorbeeld voor de klas. Als directie met karakter had ik haar meteen voorgesteld om het veld te ruimen.