Ernstig verwaarloosde peuter Luna opgegeten door mieren

Gepubliceerd op 13 april 2016 om 08:45

De 18 maanden oude Luna was zo ernstig verwaarloosd dat ze verlamd was, zwaar ondervoed en delen van haar lichaampje waren opgegeten door mieren. Haar moeder werd dinsdag veroordeeld tot 30 jaar cel.

politiefoto-Mariana-Hernandez-2.jpg

Volgens de rechtbank zorgde Mariana Lizeth Salas Hernandez (20) helemaal niet voor haar dochter, schrijven diverse media. Luna was gevallen toen ze twee maanden oud was omdat haar moeder niet op haar lette. Daardoor was het meisje uit Chihuahua (Mexico) verlamd.

15 dagen zonder eten
Buren die vonden dat het meisje wel erg vaak alleen werd gelaten, waarschuwden jeugdzorg. Medewerkers daarvan schrokken toen ze Luna aantroffen. Het kind had 15 dagen lang geen eten gekregen en was ernstig ondervoed. Haar lijfje was bedekt met mieren, die zelfs lichaamsdelen van de peuter hadden opgegeten.

Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze na twee maanden overleed. Volgens de artsen leed het kindje aan extreme pijnen.

Veroordeeld voor moord
De rechtbank veroordeelde moeder Mariana voor moord. Ze zal de komende 30 jaar in de gevangenis moeten doorbrengen en kreeg een boete van zo'n 12.000 euro.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/  Door RTL Nieuws Foto: Politie Mexico

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.