Reclassering houdt tientallen radicale moslims in de gaten

Gepubliceerd op 13 april 2016 om 22:24

De reclassering houdt landelijk zo'n veertig geradicaliseerde mensen onder toezicht. Het doel is ze in een vroeg stadium tot andere inzichten te brengen om te voorkomen dat ze gewelddadig worden.

pro-is-betoging-den-haag-anp-2.jpgOm de geradicaliseerde moslims in de gaten te houden, heeft Reclassering Nederland een speciaal team. "Of je de ideeën eruit krijgt, is altijd de vraag, zoals ook bij andere delicten'', zegt topman Sjef van Gennip bij 1Limburg.

"Niks doen is geen optie", zegt Van Gennip. "Ook met deze mensen gaan we aan de slag en in gesprek om te laten zien dat er een ander perspectief is dan jezelf met een bomgordel opblazen en anderen leed aandoen.''

'Geen vertrouwen'
Geradicaliseerde moslimjongeren zitten vaak in een isolement en hebben geen vertrouwen meer in de autoriteiten. De-radicalisering kan alleen als de jongeren weer perspectief wordt geboden, zegt Van Gennip.

Bij bepaalde delicten is gewoon straf op zijn plaats, aldus Van Gennip. Maar met alleen vervolging kom je er niet. Het valt hem op dat geradicaliseerden vaak in een vrij uitzichtloze situatie leven, hoewel ze redelijk zijn opgeleid. "Maar dat geldt ook voor andere cliënten van ons.''

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/  Door: RTL Nieuws Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.