Nóg een zorgorganisatie betrokken bij gesjoemel Alliade

Gepubliceerd op 13 april 2016 om 22:56

De Friese zorgorganisatie Noorderbreedte is betrokken bij de belangenverstrengeling van de directeuren van Alliade. Noorderbreedte krijgt opdrachten voor schoonmaakklussen van een Alliade-directeur en besteedt die vervolgens uit aan een bedrijf waar diezelfde Alliade-directeur eigenaar van is.

scr_SiebeSietsma1-2.jpgHet gaat om schoonmaakwerk in een woongemeenschap voor verstandelijk beperkten in de jaren 2014 en 2015 in het Friese Grou, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Verschillende bronnen bij de Freya Groep melden nu dat zorgorganisatie Noorderbreedte als doorgeefluik functioneerde tussen Alliade en het schoonmaakbedrijf van de directeuren. Op die manier is belangenverstrengeling mogelijk aan het zicht van Alliade onttrokken.

'Van belang voor Kamer'
Dat andere bedrijven zijn betrokken in de belangenverstrengeling is van betekenis voor het onafhankelijke onderzoek waar de Tweede Kamer om vraagt, denkt verslaggever Siebe Sietsma. "Het gaat kennelijk niet alleen om rechtstreekse opdrachten van de Alliade-directeuren aan hun eigen bedrijven. Er zijn ook tussenpersonen bij betrokken. Het gaat dan opeens om veel meer deals die bekeken moeten worden."

Alliade heeft altijd ontkend dat de directeuren op die locatie schoonmaakwerkzaamheden lieten uitvoeren met hun eigen bedrijf, de Freya Groep. Nu sluit een woordvoerder dat toch niet uit.

Noorderbreedte erkent dat het schoonmaakwerk van Alliade aanneemt, en het vervolgens uitbesteedt aan de Freya Groep. Een voorlichter van Noorderbreedte zegt dat de organisatie zich van geen kwaad bewust is. Ze kan niet verklaren waarom Noorderbreedte als tussenpersoon optreedt.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/  Door: RTL Nieuws Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.