Amerika: Europese inlichtingendiensten kunnen terreurdreiging IS niet aan

Gepubliceerd op 14 april 2016 om 10:39

De dreiging van een terreuraanslag in Europa door de moslimextremisten van IS is het afgelopen jaar enorm toegenomen. De commissie voor binnenlandse veiligheid in het Amerikaanse parlement noemt de dreiging 'ongekend'.

homelandsecurity-2.jpg

Volgens de toezichthouder kunnen de Europese inlichtingendiensten de dreiging niet meer aan. In de afgelopen 12 maanden zijn er 22 pogingen tot aanslagen voorkomen door Europese inlichtingendiensten. Dat is bijna twee per maand. Het hele jaar daarvoor waren dat er nog 13.

Lekke grenzen
Oorzaak zijn de lekke buitengrenzen van Europa, waardoor terroristen ongecontroleerd Europa binnen kunnen komen tussen de honderdduizenden vluchtelingen.

Volgens de commissie wordt het steeds moeilijker om in de toekomst aanslagen te voorkomen door de grote groep vluchtelingen in Europa.

Rekrutering in opvangcentra
Alleen al in Duitsland zijn het afgelopen jaar 300 pogingen gedaan om vluchtelingen in opvangcentra te rekruteren voor de jihad.

Ook zijn er 5000 Europeanen naar Syrië en Irak gereisd. 1000 daarvan zijn teruggekeerd naar slechts vier Europese landen: Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en België.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/ door RTL Nieuws Foto: ANP/ RTL

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.