Belgische minister stapt op vanwege veiligheid luchthaven Zaventem

Gepubliceerd op 15 april 2016 om 13:03

De Belgische minister van Mobiliteit Jacqueline Galant is opgestapt. Haar positie was onhoudbaar geworden na onthullingen over twee kritische Europese rapporten over de controle op de veiligheid van de Brusselse luchthaven Zaventem.

jacqueline-galand-anp_0-1.jpg

Ze zou vanmiddag worden gehoord door de commissie Infrastructuur van de Belgische Kamer over de beschuldiging van nalatigheid en leugens na het uitlekken van de rapporten. Haar ontslag is aanvaard door de koning, zo maakte het paleis bekend.

Reactie premier
Premier Charles Michel zei gisteren nog, op basis van informatie van het kabinet van Galant, dat de minister en de regering niet geïnformeerd werden over de inhoud van de rapporten. Later op de dag rakelde de oppositie echter nieuwe informatie op waaruit blijkt dat dit niet klopte.

"Ik kan niet aanvaarden dat dit element niet ter kennis is gebracht. Ook al heeft de minister mij gezegd dat ze niet op de hoogte was van dit document'', verklaarde Michel vrijdag.

Op 22 maart bliezen twee zelfmoordterroristen zich op in de vertrekhal van het vliegveld. Een derde blies zich op in een metrostel ter hoogte van station Maalbeek. Bij de aanslagen kwamen 32 mensen om en raakten er meer dan driehonderd gewond.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/  door: RTL Nieuws Foto: ANP/RTL

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.