Hans Teeuwen gaat los op 'jongenshoertje' Erdogan

Gepubliceerd op 15 april 2016 om 23:13

Het beledigen van een bevriend staatshoofd mag in Nederland dan bij wet verboden zijn, maar cabaretier Hans Teeuwen laat zich door het, volgens veel politici achterhaalde wetsartikel, niet afschrikken. Teeuwen haalt tegenover RTL Nieuws flink uit naar de Turkse president Erdogan, nadat bondskanselier Merkel vandaag toestond dat een Duitse komiek voor hetzelfde feit vervolgd mag worden.

downloads-17.jpg,,Ik heb nog een pijpbeurt van hem tegoed'', grapt Teeuwen als hij het opneemt voor Jan Böhmermann, die een spottend gedicht schreef voor Erdogan. In het schrijfsel, dat Böhmermann live voorlas op televisiezender ZDF, beledigt hij de Turkse politicus tientallen keren. Hij noemt hem 'geitenneuker' en 'pedofiel'. Ook beticht hij Erdogan van het hebben van 'een kleine penis'.

Storm van kritiek
De voordracht leidde tot een storm van kritiek uit Turkse hoek. Als reactie op het voorlezen van het gedicht deed Erdogan aangifte tegen de komiek. Böhmermann dook uit angst voor boze Erdogan-aanhangers onder en kreeg politiebescherming. Teeuwen is duidelijk niet bang voor eventuele acties in zijn richting. Ook niet ondanks het gegeven dat in Nederland niet eerst de politiek over vervolging hoeft te beslissen, maar het OM direct tot actie kan overgaan.

,,Ik zit hier om een kunstbroeder te verdedigen'', zegt Teeuwen. ,,Ik ken Erdogan nog uit de tijd dat hij een jongenshoertje was in een bordeel in Istanbul en ik kwam daar regelmatig, omdat ik homoseksuele stoom moet afblazen.'' Teeuwen schertst dat Erdogan er rondliep in een kort 'jongenshoerenbroekje' en hij uiteindelijk inging op diens avances. Hij zou Erdogan 'oraal hebben bevredigd' en 'anaal hebben gestimuleerd', maar deze zou Teeuwen 'onbevredigd' hebben laten zitten.

Ontevreden klanten
Erdogan zou vervolgens een toneelstukje hebben opgevoerd, waarvan Teeuwen zegt: ,,Als ik iemand nodig heb, die met een varkensmasker voor op tafel schijt, kan ik net zo goed mijn moeder vragen.'' Voordat Erdogan zich bemoeit met wat satirici doen, meent Teeuwen dat hij zich beter kan bekommeren om alle 'ontevreden klanten, die nog een blowjob tegoed hebben'. Met satire heeft Teeuwens reactie volgens hem niets te maken. Rutte zou 'dezelfde ervaringen' met Erdogan hebben.

Mocht Erdogan zich aangesproken voelen door de aantijgingen van Teeuwen, dan riskeert de cabaretier in Nederland een maximum van twee jaar cel. Gevraagd naar een reactie op de kwestie Böhmermann zei premier Rutte vandaag: ,,Dit is een zaak tussen Duitsland en Turkije. De Turkse president voelt zich beledigd, de Duitse regering moet daarop reageren. Het raakt Europa niet.'' Een meerderheid van VVD, SP, PVV, D66 en GroenLinks wil echter dat de wet wordt aangepast.

Teeuwen, die zegt dat 'prostitutie, satire en vrijheid' hem na aan het hart liggen, vindt tot besluit dat iedereen zijn werk op een normale manier moet doen. Hij verduidelijkt zijn harde woorden: ,,Een satiricus maakt satire, een jongenshoertje bevredigt mannen en een politicus probeert het land te besturen en als dat door elkaar gaat lopen, krijgen we een kliederboel."

http://www.ad.nl/ad/nl/  Door: Redactie AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.