Kamerleden willen wachtgeld niet kwijt

Gepubliceerd op 21 april 2016 om 09:47

De roep om de goudgerande wachtgeldregeling voor politici te versoberen blijkt aan het Binnenhof aan dovemansoren gericht.

De meeste Tweede Kamerleden voelen er niets voor om de regels die op henzelf betrekking hebben aan te scherpen, na de affaire rond Wassila Hachchi, die al drie maanden in de VS vakantie viert op kosten van de belastingbetaler.

Regeringspartijen VVD en PvdA duiken weg na het pleidooi van VVD-coryfee Wiegel om de ’grappenmakerij’ van de misbruikte wachtgeldregeling aan te pakken.


De fractieleiders van de coalitie laten backbenchers de kastanjes uit het vuur halen om te zeggen dat er aan de bestaande praktijk niets hoeft te veranderen. CDA en GroenLinks sluiten zich daar bij aan.

Bij anderen klinkt meer begrip. De PVV vindt dat vrijwillige vertrekkers nergens recht op hebben. „Henk en Ingrid die zelf tussentijds hun baan opzeggen krijgen ook geen WW”, aldus partijleider Wilders. De SP wil helemaal van de wachtgeldregeling af. De ChristenUnie en D66 staan open voor suggesties om het anders te doen, zeggen ze.

Lezers van De Telegraaf zijn onverbloemd in hun mening over het wachtgeld. „Geen uitkering bij zelf opstappen”, zo vinden de meesten. De Stelling van de Dag ’Schaf wachtgeld helemaal af’ op de dagelijkse pagina met lezersreacties krijgt ditmaal bijval van 89% van de deelnemers.

http://www.telegraaf.nl/  Door: redactie Telegraaf Foto: De Telegraaf

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.