Amerikaanse school gaat beveiligers uitrusten met semi-automatische geweren

Gepubliceerd op 21 april 2016 om 09:31

Beveiligers van een scholengemeenschap in de Amerikaanse staat Colorado krijgen beschikking over semi-automatische geweren. Daarmee denkt de schooldirectie de veiligheid van studenten en medewerkers te kunnen garanderen.

Voor de aanschaf van de wapens heeft de scholengemeenschap 12.000 dollar gereserveerd. Nu lopen beveiligers er nog rond met kleine handpistolen, meldt The Denver Post.

"We hebben lering getrokken uit schietincidenten op andere scholen", verklaarde een woordvoerster van de scholengemeenschap aan persbureau AFP. "Enkele daarvan vonden plaats in de staat Colorado. We zien het als onze taak om het welzijn te beschermen van onze studenten, medewerkers, ouders en andere leden van de maatschappij." De directeur van de scholengemeenschap voegde daar in de Denver Post nog aan toe dat hij vindt dat beveiligers op zijn school over dezelfde middelen moeten beschikken als wetshandhavers.

Cursus
Binnen enkele maanden moeten de eerste medewerkers zodanig getraind zijn dat ze met de wapens overweg kunnen. Daarvoor gaan ze een cursus volgen die twintig uur duurt. In augustus moeten vervolgens alle beveiligers worden uitgerust met zo'n semiautomatisch geweer. De wapens zullen niet in de schoolgebouwen te zien zijn, maar worden bewaard in de auto's van de beveiligers. Ze komen pas tevoorschijn als het echt niet anders kan.

De desbetreffende scholengemeenschap telt 68 vestigingen en heeft in totaal 67000 leerlingen.

School shooting Columbine
Hoewel het er al jaren rustig is, vonden in het verleden twee geruchtmakende schietpartijen plaats in Colorado. In 1999 kwamen 13 mensen om het leven bij een 'school shooting' in Columbine en bij een schietpartij in een bioscoop in Aurora kwamen in 2012 12 bezoekers om het leven.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/  Door: redactie RTL Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.