Nieuwe Amsterdamse taxireus na fusie

Gepubliceerd op 23 april 2016 om 15:51

Drie taxiorganisaties in Amsterdam - TCS, AMS Taxi en STA - zijn bezig met een fusie. Als de deal rondkomt, zal TCA een concurrent krijgen die bijna net zo groot is.

e2ec344d-b474-4450-8757-7892af18057b-1.jpg

Bestuurders van de drie taxiorganisaties bevestigen dat ze in onderhandeling zijn. Verdere details willen ze nog niet geven.

Youssef Amraoui, voorzitter van de stichting ACK, zegt dat de fusie rond is. ACK zet zich in voor de belangen van de Amsterdamse taxichauffeurs, en Amraoui houdt nauw contact met de taxibedrijven. AMS Taxi en STA gaan volgens hem verder onder de naam van TCS, waarbij dan ongeveer 1300 taxi's aangesloten zijn.

Daarmee zal het bedrijf bijna even groot worden als taxigigant TCA. "Het wordt een serieuze uitdaging voor TCA, maar tegelijkertijd is dat nu nog de meest professionele organisatie van de stad," aldus Amraoui.

Tesla's
Dat TCS plannen heeft om verder uit te breiden werd duidelijk toen het TCA uitdaagde voor het exclusieve recht op de taximarkt van de RAI. Uiteindelijk besloot het evenementencomplex toch door te gaan met TCA. Het taxibedrijf TCS manifesteert zich de afgelopen jaren als belangrijke speler op de Amsterdamse markt. Met 106 aangesloten Tesla's heeft het bedrijf het grootste aantal elektrische auto's in de stad. Daarom heeft TCS ook als een van de weinige organisaties het recht om op Schiphol te staan.

AMS Taxi is voornamelijk groot geworden door zich te richten op bestelde ritten in plaats van opstappers van de straat. Via een speciaal ontworpen app dirigeert AMS Taxi ritten in en rond de stad. Hiermee heeft het bedrijf een groot deel van de hotels voor zich gewonnen.

De fusie zal uiterlijk in mei rond moeten zijn, zodat de drie partijen op tijd een taxivergunning kunnen aanvragen bij de gemeente. Concurrent TCA kijkt het even aan. Woordvoerster Mariska van Delft: "Het is dan wel in een keer een grote serieuze centrale. Maar het aantal taxi's in de stad zal gelijk blijven."

http://www.parool.nl/ DOOR: CHRISTIAAN PAAUWE Photo: Maarten Brante

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.