9-jarig jongetje verkoopt limonade om eigen adoptie te betalen

Gepubliceerd op 26 april 2016 om 08:35

Hij woont al jaren bij zijn adoptieouders, maar is nog steeds niet officieel hun zoon. Om zijn eigen adoptie te kunnen betalen, is een Amerikaans jongetje limonade gaan verkopen.

jongetje-limonade-ABC-2.pngDe 9-jarige Tristan Jacobson woont al sinds zijn vijfde bij Donnie Davis. Maar om haar ook officieel zijn moeder te maken, is nogal wat papierwerk nodig. Bovendien kost dat ongeveer 10.000 dollar.

Geld dat zijn nieuwe moeder niet heeft. Ze probeerde van alles om te sparen, maar kreeg het geld niet bij elkaar. En dus kwam Tristan met een idee om geld op te halen voor zijn eigen adoptie, schrijft ABC News. In de voortuin werd een rommelmarkt gehouden en Tristan verkocht limonade.

1 dollar per glas
Voor 1 dollar per glas kon iedereen limonade kopen bij het 9-jarige jongetje. Dat leverde, samen met het geld van de rommelmarkt, 7100 dollar (ruim 6300 euro) op. Via een crowdfundactie werd nog eens 6900 dollar (6100 euro) opgehaald.

Meer dan genoeg om Tristan officieel haar zoon te maken. En dus is moeder Donnie dolgelukkig. "Ik ben nog een beetje in shock over alle steun die we hebben gekregen", vertelt ze.

Door RTL Nieuws Foto: Screenshot ABC News.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.