Man kiepert inboedel ex door het raam

Gepubliceerd op 30 april 2016 om 15:24

BRAND GESTICHT IN FLAT ZES AUTO'S BESCHADIGD DADER GEARRESTEERD

De stoppen zijn gisteravond rond 18.30 bij een dertigjarige Grobbendonkenaar volledig doorgeslagen

8619301.jpeg

Hij trok naar het appartement van zijn ex-vriendin in de Stationsstraat in Herentals. Toen hij alleen was, barricadeerde hij de deuren. Hij gooide de inboedel op straat en heeft brand gesticht. Zes auto's raakten beschadigd. "De man was onder invloed, we hadden de indruk dat hij niet meer wist wat hij deed", zeggen buren.

Het begon allemaal met een plastiek plantje dat uit het raam op straat werd gegooid. Niet veel later volgden stoelen, vazen en verscheidene stukken kinderspeelgoed. Toen de man ook met keukenmessen begon te gooien, werd de situatie zeer ernstig. Er leek geen einde aan te komen. "Wij zagen het allemaal vanuit ons raam op de benedenverdieping gebeuren", vertellen enkele getuigen. "De man beschadigde verscheidene wagens en er lagen overal stukken glas."

De politie en de brandweer waren vrijwel meteen ter plaatse, want de man dreigde ermee om de woning in brand te steken. "Dat heeft hij ook effectief gedaan", vertelt commissaris Dirk Van Peer van politiezone Neteland. "Gelukkig viel de schade mee. De brandweer was ter plekke en kon het vuur meteen doven vanuit een raam. Intussen zijn de bewoners van het appartementsblok geëvacueerd en is de straat beveiligd." Terwijl politie en brandweer paraat stonden, cirkelde een helikopter boven de Stationsstraat om alles nauwlettend in de gaten te houden.

Na het brandje probeerde de man via de achterkant van het gebouw te vluchten. "Het escaleerde volledig. Overal waar hij kwam, liet hij een slagveld achter. Alles wat hij tegenkwam, moest precies kapot", klinkt het bij enkele buren. Uiteindelijk konden vijf agenten de man stoppen. Hij is opgepakt en verschijnt tijdens het weekend voor de onderzoeksrechter.

Rond 20.30 uur werd duidelijk dat het gevaar geweken was, waarna enkele buren op straat verschenen. "We weten dat de persoon in kwestie een speciaal figuur is. Hij was al wel vaker onder invloed en weet dan met zichzelf geen blijf."

Opluchting

Hoewel de wagens van verscheidene personen beschadigd waren, overheerste opluchting in de buurt. "Toen de man ermee dreigde brand te stichten, waren we echt bang. Je weet nooit tot wat zo iemand in staat is. Als het vuur op één of andere manier in contact komt met gas, mag je er niet aan denken wat de gevolgen kunnen zijn. We bibberen nog altijd een beetje van de schrik. Hopelijk komt de man niet te snel weer vrij", besloten buurtbewoners.

 Door: Redactie / BIRGER VANDAEL/ Foto: HLN

De voorruit van deze auto is ernstig gebarsten. - Vanderveken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.