Zorgrobot Zora turnt met bewoners GielsBos

Gepubliceerd op 30 april 2016 om 17:16

In het GielsBos is de eerste zorg-robot in de Kempen in gebruik genomen. Zorgrobot Zora wordt in het centrum voor mensen met een beperking gebruikt voor allerlei toepassingen. Zo doet de robot dansjes voor, ze helpt bij oefeningen of speelt spelletjes.

8619283.jpegZora werd in woonzorgcentra al langer gebruikt als therapeutische assistent, maar voor mensen met een beperking is de inzet van de robot nieuw. Hoewel de twee zorgtypes vergelijkbaar zijn, is het GielsBos de eerste instelling voor mensen met een beperking die zo'n robot gebruikt. "We hebben hiervoor 15.000 euro vrijgemaakt", vertelt gedeputeerde Peter Bellens van de provincie Antwerpen.

De bewoners van de zorginstelling leerden Zora al beter kennen. Ze doen bijvoorbeeld turnoefeningen na die de robot voordoet. Of ze dansen samen op de tonen van een populair nummer. "We moeten er wel de tijd voor nemen om hiermee te leren werken, maar de mogelijkheden zijn eindeloos", zegt therapeute Leen De Kort van het GielsBos. "Bij de turnoefeningen kunnen de bewoners van één groep bijvoorbeeld de robot blijven volgen, terwijl wij een individuele bewoner wat bijsturen. Dat is een groot voordeel."

Zora ging intussen al flink rond in het GielsBos. Gisteren deden de bewoners in het bijzijn van de pers het dansje "Gangnam-style" samen met Zora. 

Door: Redactie (DVGT) /HLN. Foto: 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.