Buurman vermiste Zeeuwen: Mijn vrouw kreeg bijna een hartverlamming

Gepubliceerd op 5 mei 2016 om 16:30

Rob Meijer zit nog te trillen op zijn stoel. De afgelopen nacht stonden zijn buren op de stoep. Karin en Willem Geertsma, de sinds begin maart verdwenen broer en zus. Levend en wel.

media_xll_3780356-3.jpgNieuwe wereld

De recherche zei nog 'die zien we niet meer terug'. Dat dachten wij zelf ook.Rob Meijer, buurman en huisbaas van de broer en zus

Iedereen die iets van het stel wist, was in de veronderstelling dat ze nooit meer levend terug zouden komen. Karin kondigde daags voor de verdwijning aan dat ze samen met haar broer naar een nieuwe wereldzou gaan. In die nieuwe wereld zouden zij, haar broer en Karins onlangs overleden man samen gaan leven in eenzelfde huis als dat in Terneuzen.

,,Ze belden bij ons aan, om twee uur 's nachts. Mijn vrouw hoorde het, ze heeft haar kamerjas aangedaan en is gaan kijken. Ze kreeg bijna een hartverlamming. Ze waren al die tijd in Frankrijk aan het rondrijden. Ze sliepen soms bij boeren. Op het laatst zijn ze nog overvallen. Toen was het geld op en zijn ze teruggekomen."

Bij het huis van Karin en Willem Geertsma zelf wordt niet opengedaan.

Ook de familie Meijer dacht dat ze hun buren nooit meer zouden zien. ,,De recherche zei nog 'die zien we niet meer terug'. Dat dachten wij zelf ook."

Nieuwe huurder
Totdat er ineens werd aangebeld in het holst van de nacht. ,,Ze belden aan voor de sleutel, want hun eigen sleutel hadden ze binnen laten hangen." Buurman Meijer is er nog beduusd van. Hij verhuurt het huis aan de Lange Kerkstraat aan broer en zus Geertsma. Na twee maanden taal noch teken was hij op zoek naar een andere huurder.

Keukenmachine

We hadden hun sapcentrifuge al omgeruild met die van ons. Zij hadden een veel mooiere.Rob Meijer

,,We hadden al iemand die zou komen kijken. We zouden het huis volledig ingericht verhuren. Alles stond er tenslotte nog en alles splinternieuw." Hij wijst naar de rode keukenmachine. ,,We hadden hun sapcentrifuge al omgeruild met die van ons. Zij hadden een veel mooiere.''

Een oude vriendin van het stel, Tresi Barros, medium te Rotterdam, is opgelucht dat Karin en Willem weer terecht zijn. ,,Ik heb er vannacht nog over gedroomd! Gek is dat. Maar ik ben heel erg blij om te horen dat ze er weer zijn.''

Door: Redactie: AD/ Guido van der Heijden Foto: Politie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.