Wat deed de brave drogist dinsdag tussen 18 uur en 21 uur?

Gepubliceerd op 7 mei 2016 om 14:34

KAMPENHOUT - Het blijft een mysterie waarom de onbesproken Johan Verhaeghe (66) dinsdagavond werd doodgeschoten op de oprit van zijn huis in Kampenhout.

61de506a-13d2-11e6-8905-9b0f61ac7c1d_web_scale_03825137_03825137__-1.jpg

Toch blijkt zijn leven niet zo’n open boek als zijn familie en zijn vrienden wel dachten. Tussen het sluiten van zijn drogisterij in Schaarbeek en zijn aankomst in de tafeltennisclub verstreken uren. Wat deed Verhaeghe in de tussentijd?

 Hij had geen gsm, Johan Verhaeghe. En dat maakt het de speurders niet alleen moeilijker om na te trekken met wie hij contact had voor zijn dood. Ze kunnen ook niet meteen uit­zoeken waar de vermoorde drogist zich dan ophield.
Nochtans is dat van cruciaal belang. Want toen Verhaeghe dinsdagochtend rond 8.30 uur zijn woning in Kampenhout verliet, gooide hij ook zijn sportzak in zijn Mer­cedes. Want, zei hij, die avond zou hij geen tijd hebben om eerst naar huis terug te keren alvorens hij moest gaan tafeltennissen.

Dat klopt niet, is gebleken. ­Verhaeghe sloot zijn winkel in Schaarbeek gewoontegetrouw omstreeks 18 uur af. Tafel­tennisclub CTT Royal 1865, de club die hij elke dinsdag- en vrijdagavond bezocht, ligt op amper 17 minuten rijden. Toch dook de man er pas omstreeks 21.15 uur op, bevestigen zijn clubvrienden.

“Wij stelden ons wel vragen wanneer Johan af en toe ’s avonds nog zo laat in de club binnenviel”, zegt zijn vriend Alain. “Als hij een wedstrijd moest spelen, was hij stipt op tijd. Maar sinds enige tijd kwam hij hier later over de vloer. Omdat hij nog enkele leveringen bij klanten moest verzorgen, zei hij lacherig. Dinsdag heeft hij in elk geval niet gespeeld.” Sindsdien is niks meer van hem vernomen.

Door: Redactie Door Redactie Standaard: Yves Barbieux, Cedric Lagast en Hans Van De Cauter

Foto: rr

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.