Aangehouden inbreker smeekt agent: "Geloof niet in het slechte van de mens"

Gepubliceerd op 7 mei 2016 om 14:58

ZAANDAM Een opgepakte verdachte van een poging tot woninginbraak heeft gisteravond op originele wijze gepoogd opsluiting in een politiecel te voorkomen. Nadat hij was aangehouden, vroeg hij de agent hem vrij te laten. "Geloof niet in het slechte van de mens."

thumb-29.jpg

Dat schrijft de politie Zaanstreek vanochtend op Facebook. Een alert getuige meldde rond 23.00 uur bij de politie dat hij twee mannen had gespot die probeerden in te breken bij een woning aan de Scholekster in Oostzaan. 

Mountainbikes
Agenten die poolshoogte gingen nemen bij de woning hadden snel beet: omdat ze de politieauto een paar straten verderop hadden geparkeerd en de laatste meters op hun mountainbikes hadden afgelegd, hoorden de inbrekers de agenten niet aankomen.  

De twee mannen, een 23-jarige en een 30-jarige Amsterdammer, werden op heterdaad betrapt. Hoewel niet zeker is of ze iets hebben gestolen, was er duidelijk braakschade aan de woning. Onderweg naar het bureau begon één van de Amsterdammers zijn smeekbede. "Na lang nadenken hebben we dit maar niet gedaan", besluit de politie ironisch. 

Door: Redactie: RTVNH  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.