Politie zoekt witwasverdachte Klaas Otto na inval

Gepubliceerd op 11 mei 2016 om 14:59

De politie is op zoek naar Klaas Otto (48) uit Bergen op Zoom, de oud-voorman van motorclub No Surrender die verdachte is in een witwasonderzoek. Woensdagmiddag is de recherche zijn woning binnengevallen op het woonwagenkamp aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom, maar de verdachte bewoner was niet aanwezig.

Naamloos-224.png"We hopen dat hij zich snel bij ons meldt", zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. In Oosterhout heeft de recherche woensdag ook de administratie van de No-Surrender-oprichter in beslag genomen. Dat gebeurde bij een 'financieel-specialist' die voorzover bekend zelf geen verdachte is.

Witwaszaak
De politie heeft de omgeving van de woning van Otto met zwarte hekken afgezet. In de omgeving rijden motorrijders van de politie rond. De recherche hoopt bij de invallen bewijzen te vinden in de witwaszaak. Op welke activiteiten het onderzoek zich precies richt, wil de politie (nog) niet zeggen.

Otto was vroeger onder meer actief in de autobranche en stortte zich later helemaal op het leiden van zijn motorclub. Dat is volgens de politie een zogeheten Outlaw Motorcycle Gang, waarvan veel leden zich met criminele praktijken zouden bezighouden zoals afpersing, bedreiging en drugshandel- en -productie.

Werk
Otto heeft bij zijn afscheid van No Surrender begin dit jaar gezegd dat hij al een tijdje werkt voor een advocatenkantoor. Hij bezoekt gedetineerden in het buitenland en brengt klanten aan. Ook begeleidt hij naar zijn zeggen regelmatig een bekende Nederlander op evenementen.

Otto stopte bij No Surrender omdat hij het 'beu was voortdurend op te draaien voor de fouten van anderen', daarmee verwijzend naar leden die onder meer voor vuurwapengeweld in aanraking waren gekomen met de politie. Otto en zijn rechterhand Janus de Visser, een captain bij No Surrender, worden gerespecteerd in kringen van de motorclub. Op de begrafenis van de vader van De Visser kwamen vorige week zeker 150 clubleden hun steun betuigen.

No Surrender is volgens justitie één van de zogenoemde outlaw motorcycle gangs (OMG's). Politie en justitie verbinden deze motorclubs aan allerlei criminele activiteiten.

Door Redactie: BN DeStem / Foto: AD

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.