Nieuwe zoekactie naar Britse peuter die in 1991 verdween

Gepubliceerd op 11 mei 2016 om 17:44

Ben jij Ben Needham? Britse agenten gaan op het Griekse eiland Kos twee weken lang zoeken naar de 21 maanden oude peuter die daar in 1991 spoorloos verdween. Er ligt 12.500 euro klaar voor de gouden tip.

De Britse politie start opnieuw een zoekactie, omdat mensen die iets weten niet meer vervolgd kunnen worden voor het achterhouden van informatie. ,,We zoeken naar iemand die denkt dat hij Ben zou kunnen zijn. Iemand die als peuter blond haar en blauwe ogen had en niet zeker is over zijn afkomst", aldus de onderzoeksleider. 

De komende twee weken gaan agenten langs de deuren en worden er posters opgehangen en flyers uitgedeeld. 

De Britse Ben was in 1991 op vakantie met zijn ouders en grootouders in Kos. Het waren zijn grootouders die die dag op hem zouden letten. Nadat hij buiten aan het spelen was en zijn oma hem uit het zicht verloor, is  niks meer van het kind vernomen. Ondanks ontelbare zoekacties door familie, politie, vrijwilligers en detectives, werd er nooit een spoor van het kind gevonden.

Ontvoerd

De moeder van Ben, Kerry Needham, is ervan overtuigd dat hij nog in leven is. Als dat waar is, zou hij nu 26 jaar oud zijn. Volgens haar heeft de verdwijning niets te maken met een ongeluk, maar is het kind ontvoerd. ,,Het antwoord ligt op Kos. Iemand op het eiland moet toch weten wat er met mijn kind gebeurd is. Ik hoop dat de oproep van de politie ervoor zorgt dat getuigen zich melden", zegt Kerry tegen BBC. ,,Ik ben heel erg dankbaar dat de Griekse en de Britse politie nu samenwerken."

In 2012 is er na een tip een grote opgravingsactie gehouden naast het vakantiehuis. Hier is nooit iets gevonden. In 2013 heeft een man uit Cyprus een DNA test gedaan in een poging om vast te stellen of hij de peuter zou kunnen zijn. Deze test bleek achteraf negatief te zijn.

Verdwijningen

Het verhaal van Ben Needham is minder bekend, maar het lijkt erg op dat van Maddie McCann. Maddie was met haar ouders op vakantie in Portugal toen ze spoorloos verdween. Ze was toen drie jaar oud, inmiddels zou ze 12 jaar zijn. Haar ouders zijn nooit gestopt met zoeken. Het meisje werd tientallen keren 'gezien', maar nooit gevonden.

Door Redactie: AD/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.