Vrouwen: 'Trump behandelde deel personeel als seksobject'

Gepubliceerd op 15 mei 2016 om 14:58

Donald Trump heeft zich in de afgelopen decennia vaak sexistisch uitgelaten over vrouwen die voor hem werkten. De miljardair behandelde vrouwen als seksobjecten en hij maakte vaak opmerkingen over hun figuur. Dit blijkt volgens The New York Times uit gesprekken die de krant had met ruim vijftig vrouwen die bij Trump in dienst waren of met wie hij te maken had in veertig jaar tijd.

Naamloos-411.pngTrump maakte onder andere opmerkingen over hun billen, of als ze in gewicht waren aangekomen. Ook deed hij avances waarvan sommige vrouwen niet gediend waren. De vrouwen schetsen het beeld van een man die voortdurend is geobsedeerd door het vrouwenlichaam.

Een deel van de vrouwen zegt echter ook dat de zakenman hen aanmoedigde in hun loopbaan. Ook benoemde hij vrouwen in posities in zijn vastgoedbedrijf die daarvoor altijd door mannen werden bekleed. De New York Times en The Washington Post hebben veel journalisten vrijgemaakt om het verleden van Trump uit te spitten, nu hij de gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat is. Alleen al de Washington Post heeft twintig journalisten gezet op Trump.

De miljardair reageerde zondag in een serie tweets op het artikel. 'Waarom schrijft de falende New York Times niet het echte verhaal over de Clintons en vrouwen?', aldus Trump. 'De media zijn oneerlijk. Iedereen is onder de indruk hoe aardig ik vrouwen heb behandeld.' Ook wees hij erop dat de vrouwen in Ohio, een cruciale staat in november, achter hem zouden staan in de presidentsverkiezingen.

'Varkens'
De uitlatingen van een deel van de vrouwen bevestigen de kritiek die Trump kreeg in de voorverkiezingen over zijn behandeling van vrouwen. De miljardair kreeg het eind vorig jaar onder andere aan de stok met tv-presentatrice Megyn Kelly van Fox News.

Tijdens het eerste Republikeinse debat confronteerde ze Trump met opmerkingen die hij in  het verleden had gemaakt als zouden vrouwen 'varkens' en 'slonzen' zijn. Trump bekritiseerde ook het uiterlijk van collega-kandidaat Carly Fiorina. Hillary Clinton gebruikt nu deze uitlatingen in haar kritiek op hem. Volgens Barbara Res, die de leiding had over de bouw van Trumps hoofdkwartier in Manhattan, onderbrak hij regelmatig vergaderingen met opmerkingen over het figuur van vrouwen.

'Ze zorgen goed voor hun kont', zei Trump volgens haar plotseling tijdens een sollicitatiegesprek met een architect over de vrouwen die in het Californische Marina del Rey wonen. Het gesprek ging over een bouwproject in Los Angeles. Res: 'De architect en ik wisten niet wat hij wilde zeggen.' Jaren later, toen Res dikker was geworden, zei Trump tegen haar: 'Je houdt van je snoepgoed.' Het was zijn manier om te zeggen dat ze was aangekomen. Ook noemde hij Res regelmatig 'mijn schatje'.

Door Redactie Volkskrant: Foto: Times

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.