Bejaarde man (84) studeert summa cum laude af

Gepubliceerd op 15 mei 2016 om 14:50

Je bent nooit te oud om te leren, luidt het gezegde. De 84-jarige Jerry Pollard neemt dat heel serieus: hij studeerde deze week af aan de universiteit, waar hij de oudste student in 55 jaar is.

Bejaarde man (84) studeert summa cum laude af

Alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, studeerde de bejaarde Amerikaan ook nog eens summa cum laude af voor zijn studie Geschiedenis. Dat betekent dat Pollard is afgestudeerd met een 9 als gemiddeld cijfer, enorm goed dus!

MILITAIRE DIENST

Pollard is een van de oudste studenten die ooit aan de Northeastern Illinois University heeft gestudeerd. Vijftig jaar geleden begon hij al eens aan een studie, maar hij moest stoppen omdat hij in militaire dienst ging. Snel daarna trouwde hij en kreeg hij kinderen, waardoor studeren geen prioriteit meer was.

GEEN HOBBY'S 

Toen Pollard met pensioen ging, had hij ineens alle tijd van de wereld. „Ik dacht: ik heb geen hobby’s, wat ga ik nu doen? Dat is het moment waarop ik besloot om terug naar school te gaan”, vertelt de tachtiger aan de Chicago Tribune. Dat betekent dat hij ongeveer op hetzelfde moment ging studeren als sommigen van zijn kleinkinderen. „Het was even spannend, wie gaat er eerst afstuderen?”

Pollard is dan ook supertrots dat hij toch nog een papiertje op zak heeft. Hij wil zelfs een nieuwe studie gaan doen! „Er is altijd iets wat je niet weet, altijd iets wat je kunt leren. Als je stopt met leren, ben je dood”, besluit Pollard tegenover WLS. En zo is het!

Door Redactie Metro/ Sophie Moerman Foto: Videostill

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.