Emma (45): 'Hoe vertel je dat papa ineens als vrouw door het leven gaat?'

Gepubliceerd op 16 mei 2016 om 13:43

In VROUW magazine van deze week vertellen 4 moedige vrouwen over hun 'laatste dag...'. Emma Laurijssens (45) leeft al vier jaar als vrouw, maar krijgt nu de definitieve geslachstverandering.

"Hoe vertel je de buitenwereld dat je liever als vrouw dan als man door het leven gaat? Járen heb ik die stap niet durven zetten. Ik was bang voor negatieve reacties. Wat zouden mensen wel niet denken? Het was veiliger om mijn gevoelens weg te drukken en een ‘normaal’ leven te leiden. En dat deed ik. Veertien jaar lang. Ik trouwde met een vrouw, kreeg twee prachtige kinderen en probeerde vooral niet te luisteren naar mijn gevoel."

"Ik vond het heel moeilijk om het mijn dierbaren te vertellen. Vooral mijn kinderen. Want hoe vertel je dat papa ineens als vrouw door het leven gaat? Mijn zoon had er in eerste instantie veel moeite mee, maar draaide bij toen hij in de gaten kreeg dat ik gewoon zijn vader bleef."

"Mijn dochter daarentegen had er helemaal geen problemen mee. Zij vond het alleen maar leuk dat ze nu iemand had om mee te tutten en te winkelen. Tevens heb ik het geluk dat ik een onwijs leuke vrouw tegen het lijf ben gelopen. Eva heeft precies dezelfde weg bewandeld en weet dus als geen ander hoe ik mij voel. Dat is zo fijn… Ze accepteert mij zoals ik ben, gewoon Emma." Emma's hele verhaal lezen? Kijk op VROUW.nl.

Door Redactie  Telegraaf.nl/Vrouw Eline Doldersum en Linda Pol/ Foto: Mariel Kolmschot

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.