Heb ik ruzie, dan ben ik ineens die 'kutturk'

Gepubliceerd op 17 mei 2016 om 16:10

De ingezonden brieven van zaterdag 14 mei. Graag reageer ik op het artikel van Yasemin Cegerek (O&D, 3 mei). Als Turkse jongen ga ik zelf veel om met Nederlanders en ze zien me ook als een van hen. Ze zeggen dat ik niet zo'n 'Turk'-Turk ben. Omdat ik aardig ben tegen ze en ze nooit uitscheld en de taal goed beheers.

Naamloos-537.pngMaar als ik eens ruzie met ze heb, ben ik ineens die 'kutturk'. Dan zien ze ook in dat ik Turks ben. En als ik een keer op kom voor Turkije en Erdogan word ik zelfs door een paar sukkeltjes uitgelachen, omdat ze niet weten wat voor een goede daden Erdogan eigenlijk doet voor Turkije. Omdat ze niks weten over Turkije en er alleen maar negatief nieuws is over Turkije.

Ik vind het ook vervelend dat er kinderen zijn die grappen maken over de terroristische aanslagen. En dat ze lachen om mensen die zich opblazen. Je zult het zelf maar moeten meemaken. Ze roepen zelfs 'boem' naar mij omdat ik islamitisch ben en roepen Allahu Akbar als belediging. Maar ik ben een trotse Turk en een trotse moslim.

Muhammed Bulut (15 jaar), Laag-Soeren

Door Redactie Volkskrant: / ingezonden brief Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.