Egypte stuurt onderzeeër om te zoeken naar wrak EgyptAir

Gepubliceerd op 22 mei 2016 om 14:35

Egypte heeft een onderzeeër gestuurd naar het zoekgebied in de Middellandse Zee waar donderdag een vliegtuig van EgyptAir is neergestort. Het vaartuig is op weg naar de diepe wateren in het oostelijk deel van de zee. De Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi heeft zondag gezegd dat het onderzoek naar de oorzaak van de crash lang kan duren.

Naamloos-780.pngHet toestel stortte donderdag in de Middellandse Zee. Volgens de president worden de feiten zodra ze voor handen zijn openbaar gemaakt. Het was het eerste publieke commentaar van de president sinds donderdag. Sisi zei dat alle mogelijke scenario's worden bestudeerd. Het vliegtuig was onderweg van Parijs naar Caïro. Bij de crash kwamen alle 66 inzittenden om het leven.

Vrijdagnacht werd bekend dat er rook werd gemeld in het toestel, maar experts wijzen erop dat pas conclusies zijn te trekken als de zwarte dozen van het vliegtuig zijn gevonden. Berichten dat de dozen al gevonden zijn, bleken zaterdag onjuist. De zoektocht naar overblijfselen gaat onverminderd verder.

Gevonden wrakstukken

Het leger van Egypte heeft foto's vrijgegevenvan gevonden wraktstukken. De zoektocht wordt gehouden op zo'n 290 kilometer ten noorden van de Egyptische havenstad Alexandrië.

De autoriteiten laten weten dat het lastig zoeken is omdat de Middellandse Zee op die plek drie kilometer diep is. Het zoekgebied is momenteel 17 duizend vierkante kilometer en is zo groot omdat van de laatste minuten van de vlucht gegevens ontbreken en dus niet duidelijk is waar het toestel precies in de zee neerstortte.

Daardoor spant het er volgens Sherif Fathi, de Egyptische minister van Burgerluchtvaart, om of de signalen die door de dozen worden afgegeven opgevangen kunnen worden door detectieapparatuur. 'Vooralsnog hebben we geen belangrijke apparaten uit het vliegtuig weten te vinden', aldus Fathi.

 
Door Redactie Volkskrant: Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.