Worstel-legende niet berecht in 30 jaar oude moordzaak

Gepubliceerd op 2 juni 2016 om 16:40

Voormalig showworstelaar Jimmy 'Superfly' Snuka, bekend uit de tijd van andere Pro Wrestling-grootheden als Randy 'Machoman' Savage, Andre the Giant en Hulk Hogan, is geestelijk niet bij machte terecht te staan voor de moord op zijn 23-jarige vriendin Nancy Argento, nu dertig jaar geleden.

Naamloos-1258.png,,Ik geloof niet dat hij doet alsof'', zegt rechter Kelly Banach van Lehigh County, Pennsylvania, na een vierdaagse hoorzitting. Volgens de magistraat is de inmiddels 73-jarige Snuka niet slim genoeg om haar om de tuin te leiden. Ze omschrijft de gewezen vechtersbaas, die vaak verward overkomt als hij op vragen van de rechter reageert, als 'afwezig'.

Gele vloeistof
Jimmy Snuka werd vorig jaar aangeklaagd voor de dood van  Argento, die op 10 mei 1983 in een hotelkamer werd gevonden. Snuka, geboren als James Wiley Smith, belde zelf de politie nadat de vrouw een gele vloeistof opgaf via neus en mond.  Argento overleed de volgende dag, schrijft persbureau AP.

Een lijkschouwing bracht meer dan dertig verwondingen, waaronder snijwonden en blauwe plekken, aan het licht die wezen op huiselijk geweld. Een zware hersenbeschadiging werd als doodsoorzaak vastgesteld. Snuka heeft altijd ontkend haar te hebben mishandeld en schreef zelfs in zijn autobiografie: ,,Ik heb Nancy nooit iets aangedaan of haar bedreigd''.

Doodslag
De krant The Morning Call schreef in 2013 over de zaak en stelde vragen over Snuka, waarop het onderzoek werd heropend. Vorig jaar oktober werd hij alsnog aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag. Bij zijn verschijnen in de rechtbank bleek van de ooit breedgeschouderde Superfly nog maar een schim over te zijn.

Snuka kon, gevraagd naar zijn geboortejaar, niet vertellen op welke datum hij ter wereld kwam. Ook de naam van zijn advocaat stond de oud-worstelaar niet bij, noch de naam van de zittende Amerikaanse president of een van zijn gedoodverfde opvolgers.

Dementie
Snuka's advocaat zinspeelde op dementie bij zijn cliënt, mede veroorzaakt door de vele klappen die hij tijdens zijn worstelcarrière tegen het hoofd kreeg. Hij noemt de dood van Argento een 'onfortuinlijk ongeval'. Een deskundige voor de aanklager stelde echter vast dat zijn brein normale tekenen van veroudering vertoont en suggereerde dat Snuka symptomen veinst.

Rechter Banach is ervan overtuigd dat de tand des tijds een zaak tegen Superfly onmogelijk heeft gemaakt. ,,Helaas. Het recht lijdt eronder als het wordt vertraagd'', aldus Banach. ,,Na dertig jaar verwatert alles, ook het recht.

Door Redactie AD Foto: AP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.