Colonne met sirenes door de stad? Niets aan de hand

Gepubliceerd op 3 juni 2016 om 11:39

Met loeiende sirenes rijden vrijdag verschillende voertuigen van onder meer de brandweer, politie en defensie door de stad. 'Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant,' zo zegt de gemeente.

Ruim 400 voertuigen rijden in colonne door de stad.

De in totaal ruim 400 voertuigen vervoeren duizend zieke en gehandicapte kinderen naar Artis voor het jaarlijkse KinderBeestFeest. Zij krijgen in de dierentuin vanaf 17.30 uur een speciale feestavond, waarbij ze ook hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes mogen meenemen.  


Vanwege de stoet zijn een aantal straten rondom Artis vrijdag tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Ook worden trams 9 en 14 omgeleid en mag er tussen 12.00 uur en 24.00 uur niet geparkeerd worden op de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan.

De gemeente roept Amsterdammers op aan de kant te gaan wanneer de colonne eraan komt. Het alarmnummer bellen is niet nodig.

Het KinderBeestFeest wordt voor de 17e keer georganiseerd in samenwerking met 40 ziekenhuizen en instellingen uit Noord-­Holland en Flevoland. Er werken zo'n 1700 vrijwilligers aan mee.

Door Redactie Het parool: Foto: Stichting BeestFeest

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.