Britse pedoseksueel veroordeeld tot 22 keer levenslang

Gepubliceerd op 6 juni 2016 om 13:16

Een Britse pedoseksueel is in Groot-Brittannië veroordeeld tot 22 keer levenslang voor het misbruiken en verkrachten van kinderen in Maleisië. Hij heeft 71 zedendelicten bekend, maar zou meer dan 200 kinderen hebben misbruikt.

Naamloos-1377.pngRichard Huckle (30) maakte filmpjes van alles wat hij deed met de kinderen in de leeftijd van zes maanden tot twaalf jaar. Die video's plaatste hij op het 'dark web', een verborgen deel van het internet.

In de reacties bij de filmpjes schepte hij op over zijn daden. Hij zei onder meer dat hij geld wilde verdienen met de video's en dat er heel wat nodig zou zijn om hem te laten stoppen.

Arme kinderen

Hij deed zich in Maleisië voor als filantroop en leraar Engels. Hij had het vooral gemunt op arme kinderen van christelijke gezinnen in Kuala Lumpur.

Het misbruik vond plaats tussen 2006 en 2014. Hij liep tegen de lamp doordat hij op het 'dark web' mensen op dezelfde manier begroette als op zijn Facebookpagina. Huckle werd in december 2014 opgepakt op de luchthaven Gatwick toen hij naar huis kwam om Kerst te vieren. Hij moet minstens 23 jaar van zijn straf uitzitten.

 Door: Redactie NOS: Foto: ANP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.