Familie doodgeschoten Mitchel stelt OM ultimatum

Gepubliceerd op 6 juni 2016 om 14:55

De nabestaanden van de vorige week maandag doodgeschoten Mitchel Winters (21) willen dat het Openbaar Ministerie nog deze week met antwoorden komt op de vele vragen die ze hebben.

Naamloos-1382.png,,Er zijn heel veel vragen bij de familie en wij willen dat daar nog deze week antwoorden op komen'', zegt hun advocaat Gerald Roethof. Winters kwam om door politiekogels nadat hij volgens het OM vermoedelijk zelf het alarmnummer had gebeld met de melding dat hij was beroofd en er op hem was geschoten, om vervolgens zijn eigen signalement door te geven.

,,Mitchels dood is pijnlijk'', zegt Roethof. ,,Pijnlijk voor de familie is ook dat het OM vrij snel heeft gesuggereerd dat Mitchel zelf de melding deed en dat naar buiten heeft gebracht, maar verder niets. Ook niet wat er na de melding moet zijn gebeurd. Dat draagt niet bepaald bij aan het rouwproces. En het geeft de familie niet direct een positief gevoel over het verdere verloop van het onderzoek. De aard van de antwoorden waarmee het OM komt, kunnen het vertrouwen in het onderzoek versterken, maar ook verzwakken.''

Beroving
Dat Mitchel telefonische melding van de beroving zou hebben gedaan met de bedoeling te worden doodgeschoten omdat hij een einde leven zou willen maken, gaat er bij zijn familie niet in. ,,Het beeld dat Mitchel zelfmoord wilde plegen, bestaat bij zijn familie absoluut niet. Signalen in die richting heb ik niet gehoord van de mensen die ik heb gesproken'', aldus Roethof. ,,Om uit die valse melding de conclusie te trekken dat hij met die actie zelfmoord heeft willen plegen, is te kort door de bocht.''

De familie heeft aangifte gedaan tegen de agent die vuurde. De politie heeft Mitchels lichaam inmiddels vrijgegeven.

Een woordvoerder van het OM zegt dat het onderzoek in volle gang is en dat uitkomsten daarvan als eerste met de familie zullen worden gedeeld. Volgens haar heeft het OM alleen gezegd dat het vermoeden bestaat dat Mitchel de confrontatie zocht met de politie. Onderzoek van de Rijksrecherche zal dat nog moeten uitwijzen.

Door Redactie AD Foto: Facebook

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.