Advocaat Teurlings doet aangifte na doodsbedreiging

Gepubliceerd op 6 juni 2016 om 22:51

Strafpleiter Mark Teurlings heeft aangifte gedaan van doodsbedreiging. De advocaat werd bedreigd hij nadat hij had meegewerkt aan een reportage van EenVandaag.

Naamloos-1410.png

In de uitzending van EenVandaag gaven verschillende advocaten aan dat er bij politie en justitie ,,op grote schaal'' geld en waardevolle goederen worden gestolen die in beslag zijn genomen.

Na de uitzending kreeg Teurlings een mail waarin hij met de dood werdbedreigd. De afzender eiste dat de advocaat zijn beweringen terugnam. De bedreiger zei dat hij bij de politie werkt.

De korpsleiding van de politie in Amsterdam heeft er bij de advocaat op aangedrongen aangifte te doen, vertelt Teurlings. Een woordvoerder van de politie zegt uit privacyoverwegingen niets te kunnen zeggen.

Niet leuk
De afzender probeerde zijn identiteit geheim te houden. Toch is de advocaat de dader op het spoor gekomen en hij heeft aan de politie laten weten wie hem heeft bedreigd.

In de uitzending van EenVandaag zei Teurlings: ,,Bij wie ga je klagen als een kilo cocaïne weg is? Bij de politie? Dat wordt een lastige zaak.'' Een andere uitspraak die hij deed: ,,En echt, er zijn heel veel goede agenten. Voor hen is dit een naar verhaal. Die vinden het niet leuk dat dit naar boven komt, maar ze weten dat het gebeurt."

Door Redactie AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.