Uitvaartverzekering Bo geweigerd: 'En dan ben je 9'

Gepubliceerd op 6 juni 2016 om 23:59

Bo uit Zeewolde is 9 jaar. Het meisje en haar ouders kregen het verschrikkelijke nieuws dat ze leukemie heeft. Daar kwam nog eens een klap bovenop toen ze een brief van de verzekeringsmaatschappij kregen.

De 9-jarige Bo

In een blog van vorig jaar schrijft de moeder van Bo, Laura Prins, hoe ze te horen kregen dat het meisje ernstig ziek was. "Wat je hebt heet leukemie Bo maar ze noemen het ook wel bloedkanker. Ze kijkt de dokter aan. Dit woord komt aan. Want degene die ze kende met kanker is nu dood."

Afwijzing

De ouders van Bo hadden bij haar geboorte een uitvaartverzekering willen regelen 'maar uitgerekend bij Bo ging dat mis', zegt haar moeder. Bij verzekeringsmaatschappij Ardanta probeerden ze het alsnog. Tot hun grote verdriet kregen ze een afwijzing. Moeder Laura heeft de brief die ze vorige week kreeg van Ardanta  op Facebook geplaatst.

Ze schrijft dit erbij: "De eerste confrontatie dat het gewone leven definitief niet meer geldt als je te maken krijgt met kinderkanker. Een afwijzing voor aanvraag uitvaartverzekering. En dan ben je 9."

In de korte brief schrijft Ardanta dat ze het verzoek voor een uitvaartverzekering voor Bo afwijzen. "Helaas zien we geen mogelijkheid u een verzekering aan te bieden. Dit betekent dat de aangevraagde verzekering niet tot stand kan komen. Het spijt ons niet anders te kunnen meedelen."

Brief harteloos

De Facebookpost is duizenden keren gedeeld. Mensen vinden vooral de toon van de brief harteloos. Moeder Laura schrijft op Facebook: "Mijn bericht over de geweigerde uitvaartverzekering bij Ardanta van Bo is viraal gegaan en ik ben werkelijk overspoeld door berichtjes."

Ze vindt dat verzekeringsmaatschappijen ook een sociaal voorbeeld hebben, zegt ze tegen de website Fakka.nl. "Ik zou graag willen dat dit voorbeeld gebruikt wordt om men in te laten zien dat 'het niet willen verzekeren van een brandend huis' niet acceptabel is. Het is een mindset dat het normaal gevonden wordt."

Reactie Ardanta

De ophef is ook Ardanta niet ontgaan. De woordvoerder verwijst door naar de Facebookpagina van de verzekeringsmaatschappij. Daar staat deze korte reactie.

"Wij begrijpen dat de toon van onze brief in de situatie van de familie zakelijk is overgekomen. Dat is niet onze bedoeling geweest. Wij willen graag met de familie in gesprek en dat is helaas tot nu toe niet gelukt. Wij zullen dat blijven proberen."

Door:  Foto:  Facebook Laura Prins De 9-jarige Bo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.