Motoragent geeft vrouw klap in gezicht Capelle

Gepubliceerd op 8 juni 2016 om 15:34

Nella (34) uit Capelle aan den IJssel gaat aangifte doen van geweld door de politie omdat ze door een motoragent in haar gezicht is geslagen. Beelden daarvan circuleren sinds gistermiddag op het internet. ,,Ik snap niet dat ik zo behandeld ben", vertelt de vrouw.

download1-17.jpgDe motoragent sloeg de vrouw nadat haar broer (17) en zus (36) werden aangehouden. ,,Volgens de verklaring van de politie omdat ze een aanhouding belemmerde", vertelt Nella (wiens volledige naam bij de redactie bekend is).

,,Ze zagen namelijk hoe twee jongens uit de buurt, die voor mijn zus uit naar het winkelcentrum liepen, werden aangehouden voor winkeldiefstal in de Koperwiek. Wij beleefden die aanhouding als onterecht. Mijn zus was er van overtuigd dat die jongens gewoon van huis kwamen, dus niks met die diefstal te maken konden hebben. Waarop wij met de politie in gesprek gingen."

Aanhouding
Dat gesprek liep volgens haar uit de hand met de aanhouding van haar broer en zus tot gevolg. Zij zijn inmiddels vrijgelaten. Nella en haar familieleden gaan aangifte doen tegen het optreden van de betreffende agent.

,,Mijn zus en broertje zijn in mijn ogen onterecht aangehouden. Daarvoor is mijn zusje ook nog met pepperspray bespoten, al was dat niet per se voor haar bedoeld. Dat zorgde er wel voor dat onze discussie heftiger werd. Toch snap ik absoluut niet waarom de agenten zo gewelddadig reageerden. Ik wil graag antwoorden."

Video
Getuige Vanessa was bij winkelcentrum de Koperwiek en zag agenten duwen tegen een menigte met 'kinderen'. ,,Ik vond dat vreemd en wilde eigenlijk dát filmen maar toen kwam deze klap van de motoragent." Ze plaatste het filmpje op haar Facebookpagina, waarna het door anderen werd gedeeld. 

De politie is op de hoogte van het bestaan van de video en komt later vandaag met een officiële reactie.

Door: Redactie NOS: 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.