Leger des Heils weigert gift die 'niet voor moslims en negers' is

Gepubliceerd op 10 juni 2016 om 15:18

Het Leger des Heils in Duitsland heeft vorige week een gift geweigerd omdat het geld volgens de gever alleen bedoeld was voor Duitsers en niet voor 'moslim-immigranten of negers'. Dat laat de hulporganisatie weten op Facebook. Het geld is weer teruggestort.

images1-15.jpgHet Leger des Heils heeft via een brief aan de donateur laten weten het geld niet te willen. ,,Aan uw verzoek het geld te spenderen aan Duitsers en niet aan moslim-immigraten en negers kunnen wij niet voldoen." En op Facebook: ,,Bedankt, maar nee bedankt".

'Geen onderscheid'
,,Vanuit onze christelijke overtuiging maken we bij onze hulp geen onderscheid in huidskleur, afkomst, religie of geslacht", staat er verder in de brief, die volledig op Facebook is gezet. ,,We staan klaar voor alle mensen die gevlucht zijn als gevolg van oorlog, vervolging of hongersnood in hun eigen land."

De facebookpost is al ruim 1200 keer gedeeld en levert veel reacties op van mensen die blij zijn met het afwijzen van de gift. Een aantal mensen heeft op basis van de brief besloten zelf geld te storten aan de hulporganisatie.

Door Redactie AD 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.