The Voice-zangeres Christina Grimmie (22) doodgeschoten

Gepubliceerd op 11 juni 2016 om 13:41

De Amerikaanse oud-deelneemster aan The Voice, Christina Grimmie, is gisteren doodgeschoten na een concert met de band Before You Exit in Orlando, een stad in Florida. Ze is aan haar verwondingen overleden, meldt de politie.

Christina Grimmie

De 22-jarige Grimmie was handtekeningen aan het uitdelen na haar optreden, toen een gewapende man het vuur opende. Er was nog een handvol fans aanwezig tijdens de schietpartij.

De politie van Orlando meldt op Twitter dat de broer van de zangeres de schutter overmeesterde. Door het snelle handelen van Mark Grimmie is volgens de politie erger voorkomen.

De dader maakte daarna zelf een einde aan zijn leven. Hij zou twee wapens bij zich hebben. Zowel zijn identiteit als motief zijn nog niet bekendgemaakt door de politie.

Grimmie was de oogappel van haar broer. In 2014 vertelde hij tegen de Philadelphia Inquirer: ,,Ik ben niet meer verrast door alle toffe dingen die ze doet. Ze is zeer getalenteerd en werkt ongelooflijk hard - het is een gevaarlijke combinatie.''

Mentor Adam Levine
Christina Grimmie is geboren in New Jersey. Ze werd bekend door haar video's op Youtube, die soms door miljoenen mensen werden bekeken. Haar grote doorbraak was in 2014, toen Grimmie meedeed aan de zesde editie van de Amerikaanse versie van The Voice. Ze werd derde en kreeg een platencontract bij het label van Maroon 5-zanger Adam Levine.

De zanger reageerde op Instagram vanochtend emotioneel op het nieuws dat Grimmie in het ziekenhuis lag. ,,Ik ben geschokt en verward. We houden zoveel van je Grimmie. We bidden allemaal dat je het redt... Dit is gewoon niet eerlijk.'' Op het overlijden van Grimmie heeft Levine nog niet gereageerd.

De redactie van de Amerikaanse Voice heeft al wel gereageerd op het vreselijke nieuws. ,,Er zijn geen woorden voor. We verloren een prachtige ziel met een geweldige stem. Onze harten gaan uit naar de vrienden, fans en familie van Christina Grimmie.''

 

Door Redactie AD Foto:  REUTERS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.