'Terreurgroep Abu Sayyaf vermoordt tweede Canadees'

Gepubliceerd op 13 juni 2016 om 11:37

De islamitische terreurgroep Abu Sayyaf heeft in de Filipijnen een tweede gijzelaar vermoord. Dat heeft een woordvoerder aan de krant Enquirer laten weten. Het stoffelijk overschot van de Canadees Robert Hall zal later vandaag in de stad Jolo worden gevonden, zei woordvoerder Abu Raami.

Ewold HornEen ultimatum voor de betaling van losgeld verstreek vandaag. Abu Sayyaf eiste omgerekend 11,5 miljoen euro voor Hall, een Noor en een Filipijnse vrouw. Eerder onthoofdde de groep een andere Canadees, John Ridsdel. Het viertal, dat eerder te zien was in een videoboodschap, werd op 21 september vorig jaar ontvoerd uit een resort op het eiland Samal. 

Abu Sayyaf is een met al-Qaeda verbonden groep die bekend staat om zijn wreedheid. In november vorig jaar onthoofdde de groep een gijzelaar uit Maleisië op de dag dat de premier van dat land voor een internationale conferentie in Manilla aankwam.

De groep heeft nog verscheidene andere gijzelaars in zijn macht, onder wie de Nederlander Ewold Horn, een Japanner, vier Maleisiërs en veertien opvarenden van een Indonesische sleepboot.

 

Door Redactie AD Foto: Privefoto Ewold Horn

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.