Vrouw Omar wist van plannen voor bloedbad Orlando

Gepubliceerd op 15 juni 2016 om 00:46

De vrouw van Omar Mateen, de schutter die zaterdag het bloedbad in Orlando aanrichtte, wist wat haar man van plan was. Ze probeerde hem tevergeefs op andere gedachten te brengen.

Naamloos-1715.png

De 30-jarige Noor Zahi Salman vertelde de FBI dat ze vlak voor de aanslag nog met Omar had gesproken. Ze had geprobeerd hem te weerhouden van zijn voornemen, meldtDaily Mail.

Vervolging
Hoewel de vrouw haar medewerking aan de FBI heeft toegezegd, bestaat de kans dat zij ook vervolgd zal worden. Zij had de autoriteiten kunnen waarschuwen. Ook is opmerkelijk dat ze hem vergezelde toen hij wapens en munitie kocht. Omar Mateen vermoordde 49 mensen in een gay club. Zeker 53 mensen raakten gewond. De politie schoot Mateen dood.

Er is weinig bekend over de 30-jarige Noor Zahi Salman. Volgens Daily Mail woonde ze in Chicago voordat ze Mateens woning in Fort Pierce in 2012 betrok. Vader Seddique Mir Mateen en nog een ander familielid zouden er ook wonen.  In tegenstelling tot Mateens vorige echtgenote Sitora Yusufiy, liet Salman zich niet uit over hun relatie. Yusufiy vertelde  de Washington Post dat Mateen een agressieve man met geestelijke problemen was.

Door Redactie AD Foto: FB

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.