Wat je er ook van vindt, een vluchteling is een mens

Gepubliceerd op 15 juni 2016 om 10:00

’Ze moeten allemaal oprotten’, of ’ze zijn zielig en iedereen is hier welkom’.
Wat er in de media en op social media verschijnt over vluchtelingen is vaak een erg links, of juist rechts geluid.

Wat je er ook van vindt, een vluchteling is een mens

„Maar er is een hele grote groep mensen die er wel genuanceerder over denkt”, zegt Tessa Hoenekamp van Stay Human.

OBJECTIEF

Stay Human is een kersverse organisatie die bestaat uit talloze hulpinstanties als Amnesty, NOC*NSF, Rode Kruis en Unicef, die wil bereiken dat er objectief over vluchtelingen wordt nagedacht. 

„We willen dat de mensen op een juiste manier worden geïnformeerd. Op onze website is dan ook een uitgebreid dossier te vinden met informatie over vluchtelingen. En daar staan positieve geluiden, maar ook de knelpunten in.”

Vandaag start een grote campagne die een oproep is aan iedereen om vluchtelingen te allen tijde te blijven zien en benaderen als mensen. Of je nu voor of tegen de komst van hen naar Nederland bent.

RESPECTVOL

„We willen tevens bereiken dat mensen respectvol om blijven gaan met iedereen die in het gesprek over vluchtelingen een ander standpunt inneemt dan jijzelf”, zegt Hoenekamp.

Op de website van de bijzondere coalitie instanties komen ook allerlei initiatieven te staan die mensen in het land zijn gestart om vluchtelingen te helpen.

ZORGEN EN VRAGEN

„We willen laten zien hoe er nu al op een menselijke manier wordt omgegaan met vluchtelingen en het gesprek hierover. Daarnaast nemen we de zorgen en de vragen die er omtrent dit onderwerp leven ook serieus en proberen we die te beantwoorden.”

„Want”, benadrukt Hoenekamp „We begrijpen dat er veel vragen en zorgen zijn. Maar het gaat altijd wel over mensen.”

Door Redactie Metro: Foto: ANP 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.