Baby ontsnapt ternauwernood aan dood dankzij agenten

Gepubliceerd op 15 juni 2016 om 10:40

„Als er één melding is waar geen enkele agent op zit te wachten, dan is het de reanimatie van een kind", schrijft agent Wout van Noord op de Facebookpagina Politie Amsterdam Boven IJ.

Baby ontsnapt ternauwernood aan dood dankzij agenten

Samen met zijn collega Syl werd hij dinsdag opgeroepen om een baby van een week oud te reanimeren. Gelukkig liep het met een sisser af.

„Ik voelde mijn hart letterlijk in mijn keel kloppen. De spanning had me bij mijn strot", schrijft Van Noord. Als de agenten de straat in komen rijden, staat de moeder al buiten met het kind in haar armen. Het meisje beweegt amper en ziet blauw. „Het kindje heeft haar ogen dicht en ik begin voorzichtig op haar rug te kloppen en tegen haar te praten. Dan begint ze te pruttelen en spuugt een beetje. Ze reageert! Geen reanimatie!", schrijft Van Noord.

Vrijwel direct nadat het meisje weer begint te ademen, arriveren de hulpdiensten. Ter controle wordt het baby'tje toch nog even naar het ziekenhuis gebracht. „Het is goed gegaan, we hebben geluk gehad met z’n allen. Dat realiseer ik me heel goed. Dan komt het besef wat er net is gebeurd. Ik voel een brok in mijn keel en ik voel dat mijn ogen wat vochtig worden", sluit Van Noord zijn bericht af.

Door Redactie Metro: Foto: ANP/Metro

Reactie plaatsen

Reacties

josie
8 jaar geleden

toen ik baby was hebben mijn ouders dit een paar keer moeten toepassen ook ik werd blauw en lang waren ze bang dat mijn hersens een opdonder hebben gehad maar alles is gelukkig goed afgelopen. Hopelijk gebeurt dit niet nog eens bij dit kind en ben ik blij voor deze ouders.