Moeder doodrijder: 'Hij had nooit vrij mogen komen'

Gepubliceerd op 21 juni 2016 om 08:34

"Ik heb het tegen zijn psychiater gezegd: er gaat iets ergs gebeuren als mijn zoon vrijkomt. En dan neemt hij daar anderen in mee." Tot haar grote spijt kreeg Monique van der Sandt (61) uit Drempt gelijk.

Naamloos-1810.png

Zij is de moeder van Rémon W. de psychiatrische patiënt die vrijdag een kind doodreedop de Ruurloseweg bij Zelhem. Haar zoon had nooit vrij mogen komen, zegt ze. "Ik voel me zo schuldig. Het erge is: dit had voorkomen kunnen worden. De rechter in Zutphen had begin deze maand Rémon nooit mogen vrijlaten."

Verdriet
Dat ze gelijk kreeg met haar voorspelling doet haar veel verdriet. Acht dagen na zijn vrijlating uit voorlopige hechtenis reed haar psychisch gestoorde zoon Rémon W. bij Zelhem op de auto van een gezin in. Een 4-jarig jongetje kwam daarbij om het leven.

Pepperspray
De 38-jarige Doetinchemmer stal de auto van de psycholoog, die bij hem op bezoek was om zijn psychische gesteldheid vast te stellen voor de strafzaak tegen hem. W. was vrij sinds donderdag 9 juni. Daarvoor zat hij vast, onder meer omdat hij in oktober van het vorig jaar pepperspray in het gezicht van zijn vader had gespoten.

Oproep
Ook het leven van Van der Sandt staat op z'n kop. Ze vertelt haar verhaal omdat ze wil voorkomen dat er meer onschuldige slachtoffers vallen. Ze wil dat de wet wordt aangepast. "Dit is een oproep aan de minister van justitie, aan Den Haag. Maak een clausule in de wet waardoor mensen zoals Rémon makkelijker gedwongen kunnen worden opgenomen."

Overleden
Het 4-jarige jongetje dat overleed als gevolg van het ongeval zat in de auto met zijn zusje van 3 en zijn vader en moeder van 38 en 40, uit Stolwijk (bij Gouda). Zij raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Door Redactie AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.