‘Connexxion zet chauffeurs op straat’

Gepubliceerd op 24 juni 2016 om 12:59

ROTTERDAM - Personeel van Regiotaxi Waterweg spant 1 juli bij de rechtbank Rotterdam een kort geding aan tegen Connexxion Taxi Services. Een groot deel van de ruim zestig medewerkers staat 1 augustus op straat.

images1-18.jpgZe worden gesteund door hun huidige werkgever Bios Groep. ,,Connexxion neemt deze ov-taxidienst voor reizigers met een beperkte mobiliteit dan over na aanbesteding. Maar ze weigeren om al het personeel in dienst te nemen. In plaats daarvan worden veel chauffeurs geïntimideerd met leugens en bedrog en vinden er selectiegesprekken plaats. Dat mag niet”, stelt Martijn van Leeuwen van Bios.

De woordvoerder van Connexxion Taxi ontkent dat er sprake is van onrechtmatig gedrag. ,,We houden ons aan de taxi-cao en doen 75% van de Waterweg-medewerkers een baanaanbod. We zijn niet verplicht om iedereen aan te nemen.”

Bios reageert woedend. ,,Ze maken er een potje van en laten het personeel moedwillig bungelen. Bovendien maken ze zich schuldig aan discriminatie van sociaal zwakkere werknemers. De onzekerheid neemt met de dag toe. Daarom slepen we Connexxion voor de rechter. We eisen dat de arbeidsovereenkomsten snel in orde worden gemaakt en dat er niemand gedwongen hoeft af te vloeien.”

De opdrachtgever van Regiotaxi Waterweg is de stichting ROGplus van de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Het contract was eerder al in handen van Connexxion, maar Bios nam het in 2013 over. ,,Nu gaat het dus weer één op één terug met alle materiële zaken en het klantenbestand”, aldus Van Leeuwen.

De concurrentie in deze vervoersector is volgens hem moordend. ,,Maar die strijd mag niet over de rug van medewerkers worden uitgevochten. Bij Connexxion dreigen ze tussen wal en schip te vallen. De rechter moet daar een stokje voor steken.”

Door redactie Telegraaf: Foto: Hollandse Hoogte

Reactie plaatsen

Reacties

e hoop
8 jaar geleden

Een ieder doet wat het beste uitkomt, t, is maar net welke kant de wind staat.