Verstappen verwacht uitdaging in komende twee Grands Prix

Gepubliceerd op 24 juni 2016 om 13:18

Max Verstappen verwacht de komende twee weken geen gemakkelijke Grands Prix van Oostenrijk en Groot-Brittanië, maar kijkt wel naar deze races uit.

Verstappenlacht-1.jpg

"De races in Canada en Baku waren positief voor me", blikt Verstappen terug. "Het voelde erg goed om in Montreal Nico Rosberg achter me te houden en als vierde te finishen. In Baku was de start lastig, maar het einde goed." In Azerbeidzjan eindigde de Nederlander als achtste.

Oostenrijk

Net als de afgelopen twee race vinden ook de volgende twee Grands Prix binnen een week tijd na elkaar plaats. Als eerste wordt er geracet in Oostenrijk, op de Red Bull Ring in Spielberg, op zondag 3 juli.

 Verstappen: "Daar zijn weinig bochten, maar er is wel veel hoogteverschil. Het is voor onze auto niet het meest ideale circuit, maar wel een erg leuke baan - vorig jaar startte ik daar als zevende en eindigde ik als achtste, dus dat was niet slecht."

"En het is de thuisrace van Red Bull, dat maakt het erg speciaal. Ik verwacht er veel Nederlandse fans te zien. Sowieso voel ik me thuis in Oostenrijk, van kleins af aan kom ik er al om te skiën en te karten."

Groot-Brittanië

Vervolgens komt het Formule 1-circus in actie op het circuit van Silverstone voor de Grote Prijs van Groot-Brittanië, op zondag 10 juli.Silverstone is een beetje zoals Spa", stelt de 18-jarige Limburger. "De baan is old school, maar met nieuwe faciliteiten en veel uitloopruimte naast de baan. Het voelt erg speciaal om daar een goed rondje te rijden, zeker door de snelle delen van het circuit. Je komt hard aan bij de bochten, dus het is lastig om de juiste lijn te vinden. De omstandigheden veranderen er ook nog vaak, dus dat maakt het erg uitdagend."

Door redactie Telegraaf: Foto: Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.