Vooral lager opgeleiden steunen Nexit

Gepubliceerd op 26 juni 2016 om 10:23

Net zoals in Groot-Brittannië het geval was, zijn in Nederland vooral laagopgeleide mensen voorstander van een Nexit. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Vooral lager opgeleiden steunen Nexit

Zijn peiling laat zien dat iets minder dan de helft van alle Nederlanders voor een Nederlandse uittreding van de EU zou stemmen, zo'n 43 procent. Eerder bleek dat ook al uit een peiling in opdracht van RTL Nieuws.

Toch zijn de meningen sterk verdeeld: van de hoogopgeleide Nederlanders zou maar 28 procent voor een Nexit stemmen, en van de laagopgeleide Nederlanders steunt 64 procent een Nexit.

Opkomst hoog onder laagopgeleiden

In Groot-Brittannië was de opkomst onder laagopgeleiden relatief hoog. De Hond verwacht dat, mocht er in Nederland ook een referendum komen, dat in Nederland ook het geval zal zijn, waardoor een Nexit mogelijk is op het moment dat er een referendum komt.

Verder blijkt uit de peiling dat vooral PVV-kiezers enthousiast zijn over de Brexit: bij de kiezers van de PVV is 78 procent blij met de Britse uittreding. Van die mensen die op de PvdA, D66 en GroenLinks stemden, is maar 4 procent blij met de Brexit.

Door redactie RTL Nieuws  Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

G Key
8 jaar geleden

Hoogopgeleiden, is dat niet een gehersenspoeld ras, die waarheid vinden in boeken die door andere mensen geschreven zijn. Denk dat de laagopgeleiden (hier weggezet als randdebielen) meer zichzelf kunnen zijn en meer vanuit hun hart beslissen dan de gerobotiseerde hoogopgeleiden, die enkel rationeel kunnen beslissen, en dus niet vanuit hun hart.

Wil
8 jaar geleden

Vindt je het gek? Lageropgeleidden hebben last van de EU, zij zijn het die "lijden" onder de concurrentie met Polen etc.
De hogeropgeleidden profiteren net van de Poolse tegelzetters en chauffeurs.