Kritiek op Samsom en Spekman

Gepubliceerd op 27 juni 2016 om 13:45

Ruim dertig prominente Friese PvdA’ers uiten vandaag felle kritiek op partijleider Diederik Samsom en partijvoorzitter Hans Spekman.

In een open brief in de Leeuwarder Courant schrijven ze onder meer: ,,Kom daadwerkelijk op voor de zwakkeren in onze maatschappij. Geef ons onze partij terug!’’

Onder de ondertekenaars van de brief zijn (oud-)Statenleden. Ze winden zich vooral op over het kinderpardon. ,,Leden die zeer, zeer brede steun kregen tijdens het laatste congres: de plek waar leden van zich kunnen laten horen en mee richting kunnen geven aan de koers. Maar gebeurt er ook iets met wat daar gezegd is? Nee. Leden worden gehoord, maar hebben uiteindelijk niets in te brengen’’, schrijven ze.

Volgens de schrijvers is de partij van ze vervreemd geraakt en moet er minder gepraat worden en juist meer worden gedaan. ,,Wat wij, kiezers en leden, voorgeschoteld krijgen, is slappe nietsigheid.’’

Door redactie Telegraaf: Foto: LIGTENBERG, SERGE

Reactie plaatsen

Reacties

Peter Aertssen
8 jaar geleden

he, he. Worden er een paar wakker. Hoe lang speelt al dat de pvda de roots kwijt zijn en wat een een grote emmer hebben deze pvda'ers dat de emmer nu pas overloopt.
Stel eens een duidelijke daad. STAP UIT DEZE WERELDVREEMDE PARTIJ