Slachtoffer mishandeling blijkt stelende oplichter

Gepubliceerd op 29 juni 2016 om 16:47

GEESTEREN - De 17-jarige James uit Almelo, die begin juni op de kermis in de Overijsselse plaats Geesteren zwaar zou zijn mishandeld, blijkt zijn verwondingen te hebben opgelopen toen hij in beschonken toestand van zijn fiets viel.

De tiener, die meende het slachtoffer te zijn geworden van een racistische aanval, blijkt bovendien te zijn betrapt bij de diefstal van een paar flessen drank. Dat meldt de politie woensdag.

De vermeende mishandeling na racistische scheldpartijen veroorzaakte in juni flinke ophef, nadat het broertje van de 17-jarige jongen via Facebook schokkende foto’s verspreidde van zijn zwaargehavende gezicht. Volgens hem zou zijn broer rake klappen hebben gekregen toen hij op de kermis in Geesteren iemand verzocht te stoppen met het maken van racistische opmerkingen. Een feestelijk kermisweekend eindigde voor hem met een pijnlijk, bebloed gezicht en een afgebroken tand, schreef zijn broer op Facebook. Het verhaal van de mishandeling werd daarop door verschillende media, waaronder De Telegraaf, gepubliceerd.

Uit onderzoek van de politie blijkt nu dat de vork anders in de steel zit. James werd betrapt bij het stelen van flessen drank. „Hierop is over en weer geduwd en getrokken, zonder dat hieruit letsel is ontstaan. Hierbij is gescholden en zijn beledigende woorden geuit. Het is aannemelijk dat het letsel is ontstaan door een val van zijn fiets op een later moment, zonder dat daar anderen bij betrokken waren. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en was onvoldoende in staat zijn fiets te besturen”, aldus de politie.

Door redactie Telegraaf: Foto: Facebook

Reactie plaatsen

Reacties

Elisabeth
8 jaar geleden

Flessen drank, volgens mij ging het om een flesje bier dat nog op tafel stond.