'Bom' onder auto Martin Kok van misdaadsite Vlinderscrime

Gepubliceerd op 3 juli 2016 om 10:45

Onbekenden hebben zaterdagavond een waarschijnlijke bom geplaatst onder de auto van ex-crimineel Martin Kok (48), de uitbater van de website Vlinderscrime.nl.

b9d7a626-0f18-40aa-9257-99158728e264-1.jpg

Zijn auto stond geparkeerd bij restaurant Klein Kalfje, aan de Amstel net onder Amsterdam in Amstelveen.

Aan het eind van de avond deed het Explosieven Opruimingscommando nog onderzoek naar de aard van het projectiel. Zondagochtend was het onderzoek nog altijd niet afgerond, zo meldt een woordvoerder van de politie.

Daardoor is nog niet duidelijk om wat voor projectiel het gaat en in hoeverre Kok inderdaad levensgevaar heeft gelopen. Kok reageert laconiek. "Tja, dat heb je hè, met Vlinderscrime." Hij maakte foto's van zichzelf bij het politieonderzoek.

In de nacht van 16 op 17 november waren zijn woning en auto met een automatisch wapen beschoten in Nieuw-West. Amsterdammers Soufiane O. (25) en Younes A. (26) kregen onlangs één en anderhalf jaar cel voor het schieten. Zij werden al geobserveerd door de recherche en konden eenvoudig worden gepakt.

Zonder balkje
Kok, die eerder twee mannen om het leven bracht, baart voortdurend opzien met zijn website waarop hij misdaad op geheel eigen wijze beschrijft. Hij plaatst tot woede van criminelen steeds berichten waarin naam en toenaam worden genoemd en plaatst het liefst zo snel mogelijk foto's online van degenen die hij als verdachten noemt, zonder balkje.

De aanslag in november volgde op de plaatsing van een filmpje waarop Willem Holleeder was te zien aan de dis met een groepje goed herkenbare criminelen.

Wie nu achter de plaatsing van de 'bom' zit(ten), is vanzelfsprekend ongewis. De laatste weken heeft Kok weer vele artikelen geplaatst waarover criminelen kwaad waren.

Door Redactie Het parool: Foto: Vlinderscrime

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.