Debat over verpleeghuizen na kritisch rapport

Gepubliceerd op 4 juli 2016 om 14:58

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil nog deze week een debat met staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) over de kwaliteit van verpleeghuizen.

naamloos-1947.png

Uit een inspectierapport vandaag blijkt dat tientallen instellingen ondermaats presteren.

PvdA-Kamerlid Marith Volp was er als de kippen bij om het debat aan te vragen. "Onze ouderen verdienen goede zorg”, twitterde ze. Ook coalitiegenoot VVD vindt dat er snel actie moet worden ondernomen. "Ik ben enorm geschrokken en ik snap goed dat mensen zich zorgen maken”, laat VVD-Kamerlid Sjoerd Potters weten. Het is de plicht van de staatssecretaris om ervoor te zorgen dat iedereen goede zorg krijgt.”

Van Rijn heeft al aangekondigd in te grijpen bij de elf verpleeghuizen waar de inspectie de grootste zorgen over heeft. De PvdA-bewindspersoon ontkent echter dat dit het gevolg is van zijn beleid. Volgens hem is het al langer zo dat de zorg in verpleeghuizen complexer wordt omdat mensen pas op latere leeftijd, wanneer ze ook meer gebreken krijgen, naar het verpleeghuis gaan. Uit het inspectierapport blijkt dat het personeel in verpleeghuizen daar vaak nog onvoldoende op is toegerust.

Door Redactie Telegraaf: Foto: Hollandse Hoogte

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.