Jongens leggen baksteen op treinrails in Wadenoijen

Gepubliceerd op 5 juli 2016 om 09:24

Vier jongens in de leeftijden van 10, 11 en 12 jaar hebben gistermiddag een baksteen op het spoor gelegd bij Wadenoijen. Het kwartet uit Geldermalsen had zondag rond 15.00 uur de baksteen op de rails gelegd, vlak voor de trein kwam aanrijden.

naamloos-1957.pngDie reed daadwerkelijk over de steen heen, maar wonderlijk genoeg gebeurden er geen ongelukken. Wel veroorzaakte het 'een enorme klap, alsof er een bom ontplofte', aldus wijkagent Frits Burgers. "Omstanders die hiervan schrokken zagen vier knapen wegrennen en belden ons."

Cel
Agenten zagen de vier korte tijd later in de buurt lopen en hielden hen staande. "De knaap van 10 had de steen op de rails gelegd", weet de wijkagent. De jongens werden meegenomen naar het bureau. Burgers: "Daar hebben we een ernstig gesprek met hen gevoerd en een arrestantenwacht heeft hen de cel laten zien. Omdat haar man machinist is heeft ze vanuit haar ervaring verteld hoe gevaarlijk het is spullen op het spoor te leggen. Die combinatie maakte toch wel indruk op de jongens."

Ontsporen
Op het bureau zijn de vier opgehaald door hun ouders die volgens Burgers ook 'de nodige maatregelen nemen'. "Want er had van alles ernstigs kunnen gebeuren, tot ontsporen van de trein aan toe, maar gelukkig is het allemaal goed gegaan. Hopelijk is dit een harde les voor ze."

Door Redactie AD Foto: Google Streetview

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.