'Mag onze stoep weg?' Inwoners Beuningen willen geen asielzoekers voor de deur

Gepubliceerd op 6 juli 2016 om 12:50

Geen asielzoekers voor de deur: bewoners van de Koningstraat in Beuningen nemen die kreet wel erg letterlijk. Ze hebben de gemeente gevraagd de stoep voor hun huis op te heffen.

'Mag onze stoep weg?' Inwoners Beuningen willen geen asielzoekers voor de deur

Asielzoekers die vanaf dit najaar komen te wonen in een nieuw azc even verderop, zijn dan genoodzaakt om het centrum van Beuningen langs de overkant van de straat te bereiken.

Wethouder heeft er moeite mee
De gemeente heeft het verzoek intussen afgewezen, meldt De Gelderlander. "Ik probeer het te begrijpen", zegt wethouder Piet de Klein tegen de krant, "maar heb er moeite mee. "

In een brief aan de gemeente zouden de bewoners hebben geschreven dat ze geen trek hebben in '300 mensen die dagelijks voor de deur langs lopen'. Ze zijn ook bang dat hun huizen minder waard worden: in één moeite door pleitten ze in de brief voor verlaging van de zogeheten WOZ-waarde van hun huizen.

63 stacaravans
Vanaf oktober komen de eerste bewoners in het azc, dat Hoge Woerd heet. Het gaat om 63 stacaravans en een aantal laagbouw-ruimten. Het blijft maximaal tien jaar staan.

Door Redactie RTL Nieuws: Foto: Street View

(Ruim een op de tien niet-moslims in Nederland vindt dat het Suikerfeest een nationale feestdag moet worden.

Stelling van de dag: De moslimgemeenschap vindt dat het Suikerfeest een nationale feestdag moet moet worden. Wat vindt u / jij  https://poll.fbapp.io/dudxlk )

 

 



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.