'Ontvoerde Soufyan waarschijnlijk slachtoffer persoonsverwisseling'

Gepubliceerd op 11 juli 2016 om 17:11

De ontvoering van de 21-jarige Soufyan Essabaouni is waarschijnlijk een vergissing. Mogelijk was zijn neef, die geen onbekende is in het Amsterdamse criminele milieu, het eigenlijke doel van de ontvoering.

'Ontvoerde Soufyan waarschijnlijk slachtoffer persoonsverwisseling'

Dat schrijft Het Parool. Soufyan reed in de auto van zijn neef Mohammed toen hij donderdagnacht werd ontvoerd. Mohammed is een zakenrelatie van de dinsdagontvoerde Wendel Meijer (36) uit Landsmeer.

Verbazing

Meijer werd dinsdagavond in Zaandam door drie mannen een auto ingetrokken. Hij is een bekende in het criminele circuit. Twee dagen na zijn ontvoering werd Essabaouni ontvoerd.

Soufyan Essabaouni woont in de Amsterdamse wijk Slotervaart. Hij is teamleider van een Albert Heijn in Amsterdam-Zuid. Zijn ontvoering leidde in zijn omgeving tot grote verbazing. Vrienden en kennissen beschrijven hem tegenover Het Parool als een rustige en beleefde jongen die een keurig leven leidt.

Groot onderzoek

Dat versterkt het beeld dat hij slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling. Zijn neef Mohammed is wel een goede bekende in het criminele milieu in Amsterdam-West.

Beide mannen zijn nog altijd spoorloos. Inmiddels doet een groot politieteam onderzoek naar beide ontvoeringen.

Door Redactie RTL Nieuws: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.